L'Ibex cau moderadament, pendent de l'IPC i dels resultats estatunidencs

Els índexs europeus es mantenen cauts aquest dimarts

Per

Bolsamania | 13 jul, 2021

L'Ibex i la resta de borses europees cedeixen moderadament (Ibex: -0,39%. 8.782; Cac: -0,2%; Dax: -0,24%) després de les pujades d'ahir a Wall Street i de la jornada, també positiva, que s'ha viscut aquesta matinada a Àsia. Les exportacions de la Xina al juny van augmentar un 32,2% en comparació amb l'any anterior. Aquesta xifra és molt més alta que la previsió dels analistes, que apuntaven a un creixement del 23,1%. Les dades també van mostrar que les importacions xineses al juny van pujar un 36,7% enfront de l'estimació d'un increment del 30%.

Aquest dimarts els inversors prestaran especial atenció a l'IPC dels EUA de juny, principal referència macro. Alemanya ha publicat igualment la seva inflació del mateix mes (se situa en el 2,3%). En el pla empresarial, arrenca la temporada de resultats a l'altre costat de l'Atlàntic, amb les xifres de JP Morgan, Goldman Sachs i Pepsi. S'espera que els bancs dupliquin el seu benefici aquest trimestre, després del creixement del 138% que va registrar el sector en el primer trimestre. En general, es preveu que les companyies del S&P 500 registrin el seu major creixement de beneficis des del quart trimestre de 2009.

Quant a les notícies sobre el coronavirus, l'Organització Mundial de la Salut va dir aquest dilluns que la majoria de les persones totalment vacunades que s'infecten amb la variant Delta del Covid són asimptomàtiques. No obstant això, les hospitalitzacions estan augmentant en algunes parts del món, sobretot on les taxes de vacunació són baixes i el cep Delta, altament contagiosa, s'està estenent.

En el calendari d'aquest dimarts cal subratllar també la reunió de l'Ecofin, que aprovarà avui els primers 9.000 milions del fons europeu.

COBRIR EL BUIT BAIXISTA DEL PASSAT DIJOUS

L'Ibex va continuar aquest dilluns amb el rebot del curt termini (+0,46%) després de la bona figura del divendres. A curt termini, els experts de Bolsamanía assenyalen que podríem veure com cobreix el buit baixista que es deixés el dijous en els 8.854 punts. "Per a veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels 8.968 punts. Per sota, el primer nivell de suport es troba en els 8.597 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Dins del selectiu destaquen ara les alces en ArcelorMittal o Naturgy i les caigudes en Siemens Gamesa, per la notícia sobre imposició d'aranzels als EUA contra fabricants de components eòlics espanyols, Grifols o Merlin. Inditex, que celebra avui junta general d'accionistes, a penes es mou. Berkeley, que va acabar enfonsant-se ahir un 56% després que el Ple de Seguretat Nuclear s'hagi mostrat contrari a la seva mina d'urani a Salamanca, cedeix un 2%.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1855 dòlars. El petroli puja un 0,4%, fins als 75,45 dòlars el Brent i els 74,38 dòlars el West Texas.

L'or i la plata avancen moderadament, fins als 1.811 dòlars i 26,37 dòlars, respectivament.

El bitcoin es revaloritza un 0,8%, fins als 33.178 dòlars, i el ethereum no es mou, en els 2.020 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,361%.

Últimas noticias