L'Ibex tanca pla però recupera els 7.200 punts per l'optimisme de la Xina i els EUA

Les múltiples notícies sobre vaccins també estan impulsant els mercats

Per

Bolsamania | 25 ago, 2020

Actualitzat : 17:43

L'Ibex 35 avança un 1,3%, fins a 7.200 punts, i lidera els guanys a Europa. Avui els inversors estan pendents de les dades provinents d'Alemanya (el PIB ha registrat una caiguda rècord del 9,7% durant el segon trimestre, una lleugera millora comparat amb l'estimació prèvia de Destatis; l'IFO d'agost també ha superat les previsions) i del tot el que té a veure amb els EUA i la Xina, després de les últimes notícies, més optimistes. A més, les múltiples informacions relacionades amb vaccins estan fent també de suport als índexs.

El representant de Comerç dels EUA, Robert Lighthizer, i el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, han mantingut una conversa telefònica amb el vice-primer ministre xinès, Liu He, per tal de "discutir l'aplicació de la històrica 'fase 1' de l'acord comercial entre els Estats Units i la Xina", segons un comunicat de l'oficina del Representant Comercial dels EUA (USTR) publicat aquest dilluns a la nit. La conversa ha estat confirmada al seu torn per l'agència estatal de mitjans de comunicació xinesa Xinhua.

Segons l'USTR, "totes dues parts veuen progressos i es comprometen a prendre les mesures necessàries per assegurar l'èxit de l'acord".

Això arriba després que, aquests darrers dies, s'hagi posat en qüestió l'avanç de les negociacions entre totes dues potències quan aquest cap de setmana van quedar ajornades les reunions previstes sense fixar-ne una nova data, i després que Donald Trump declarés que no volia parlar de moment d'aquest assumpte.

A més, hi ha les notícies sobre vaccins -Trump vol autoritzar la vacuna d'Oxford i AstraZeneca abans de les eleccions; Moderna ha dit que subministrarà 80 milions de dosis del seu vaccí a la Unió Europea- també ajuden els mercats.

"Les notícies positives sobre potencials vaccins i tractaments per a la Covid-19 obren la porta de bat a bat a un carrusel rotatiu d'accions", assenyala Stephen Innes, cap d'estratègia de mercats globals d'AxiCorp.

"Si els símptomes de la infecció poguessin arribar a ser tan lleus com la tos o el degoteig nasal durant una grip, l'economia podria tornar a la normalitat", afegeix.

L'Àsia ha acabat amb un domini dels números verds aquesta matinada (el Nikkei s'ha comportat especialment bé) després de les pujades d'ahir als EUA, on l'S&P va marcar un nou màxim històric. Apple també va marcar un màxim històric, arrossegant d'altres companyies tecnològiques al seu darrere.

Finalment, cal subratllar que els mercats continuen esperant el discurs del president de la Fed, Jerome Powell, que parlarà en el marc de la cimera de banquers centrals que se celebra entre el dijous i el divendres a Jackson Hole. S'espera que Powell esbossi el que podria ser l'esforç més actiu del banc central per estimular la inflació a un nivell saludable, al mateix temps que presenta les claus dels propers canvis en el marc de la política monetària de la Fed.

Últimas noticias