L'Ibex avança de manera moderada després del 'gerro d'aigua freda' d'aquest dimarts

Els inversors estan avui pendents de la publicació de les últimes actes de la Fed

Per

Bolsamania | 07 jul, 2021

L'Ibex i la resta de borses europees avancen moderadament aquest dimecres (Ibex: +0,22%. 8.882 punts; Cac: +0,58%; Dax: +0,8%) després dels descensos de la passada jornada, que van ser de menys a més. El selectiu va acabar finalment ahir amb retallades de l'1%, cobrint el buit que es deixés el dia 1 en els 8.821 punts. Molt a prop té el suport dels 8.740 punts, preus on els experts de Bolsamanía esperen la volta de les compres.

"Ara el primer nivell de resistència es troba en els 8.968 punts. No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota d'aquest nivell de preus", indiquen els analistes de Bolsamanía.

Dins de l'índex espanyol destaquen les pujades a Sabadell, Repsol o les acereras, i les caigudes en Solaria o PharmaMar.

L'agenda d'aquest dimecres porta com a cita més destacada les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed). A l'altre costat de l'Atlàntic, els índexs van cedir posicions també aquest dimarts, amb el S&P posant fi a la seva ratxa de set dies de guanys. Avui els inversors estaran també pendents de les previsions econòmiques que presentarà la Comissió Europea (CE) per a l'eurozona i la Unió Europea (UE).

"La principal publicació d'avui són les actes del FOMC de la reunió de juny, en la qual la Fed es va mostrar més agressiva del que es preveu. Així i tot, dubtem que les actes siguin un motor important del mercat, ja que hem escoltat molt dels membres individuals del FOMC des de la reunió", apunten els experts de Danske Bank en el seu informe diari.

LA CASA BLANCA, UNA ALTRA VEGADA POSANT PAU EN L'OPEP

El Govern de Joe Biden ha mantingut converses amb l'Aràbia Saudita, els Unió dels Emirats Àrabs i altres membres de l'OPEP per a facilitar un acord sobre la producció de petroli. A l'espera d'aquest, el petroli ha retallat des dels 77 dòlars als quals cotitzava ahir el Brent. Així, ara se situa en els 75,13 dòlars (+0,81%), mentre que el West Texas està en els 74,06 dòlars (+0,9%).

Funcionaris estatunidencs s'han compromès amb les parts pertinents per a facilitar una solució "que permeti avançar en els augments de producció proposats", segons va assegurar un portaveu de la Casa Blanca.

'FINANCIAL TIMES' POSA A ESPANYA EN LA PICOTA

'Financial Times' porta avui a la seva portada la complicada situació d'Espanya a causa del Covid i la variant Delta. Segons el diari britànic, l'augment de les infeccions entre els més joves i no vacunats han catapultat la taxa de coronavirus del nostre país fins al nivell més alt d'Europa continental.

Les taxes d'infecció a Espanya s'han disparat durant l'última setmana, superant tant a Portugal com a Rússia, amb una taxa de set dies que gairebé s'ha triplicat, passant de 58 casos per cada 100.000 el 29 de juny a 156 el dimarts, informa el diari. Espanya continua estant lleugerament per darrere de Portugal en la taxa de 14 dies, més utilitzada a la UE, afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1821 a dòlars. L'or i la plata pugen de forma destacada, fins als 1.803 dòlars i els 26,45 dòlars, respectivament.

El bitcoin avança un 2,3%, fins als 34.770 dòlars, i el ethereum un 2,8%, fins als 2.389 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 1,363%.

Últimas noticias