L'Ibex aconsegueix tancar per sobre dels 7.100 gràcies a les fortes pujades de Repsol

La resta de borses europees també han avançat amb una certa força aquest dilluns

Per

Bolsamania | 24 ago, 2020

Actualitzat : 17:55

LIbex i la resta de borses europees han cotitzat amb importants alces en l'arrencada d'aquesta última setmana d'agost (Ibex: +1,82% y 7.109 punts) mentre els inversors romanen molt pendents de l'evolució dels casos de coronavirus a tot el món. Els nous casos als EUA continuen disminuint, alhora que augmenten a molts països europeus, en particular a França, Itàlia i Espanya.

Dins del selectiu espanyol, criden l'atenció les fortes pujades de Repsol, Acciona i ArcelorMittal, que s'han proclamat com les més alcistes a l'inici de l'última setmana d'agost. A més, destaca Grifols. La farmacèutica avança després de la decisió dels EUA d'aprovar d'emergència l'ús de plasma com a tractament de la Covid.

Després d'un tancament positiu dels índexs estatunidencs el divendres, les accions asiàtiques han pujat aquesta matinada. Les borses reben l'impuls de les notícies que indiquen que el Govern de Donald Trump intenta assegurar en secret que les empreses dels EUA encara puguin fer negocis amb l'aplicació de missatgeria WeChat a la Xina.

D'altra banda, segons el 'Financial Times', el president dels EUA estaria considerant accelerar un vaccí experimental contra el coronavirus desenvolupada al Regne Unit per al seu ús als Estats Units, i voldria que estigués llesta abans de les eleccions.

Aquesta setmana el principal focus d'atenció, a part de les últimes dades de PIB del segon trimestre als EUA, Alemanya i França, és la reunió anual dels responsables dels principals bancs centrals del món, que se celebra a la localitat de Jackson Hole, als Estats Units, els dies 27 i 28 d'agost. "Els inversors esperaran pistes sobre les mesures que la Reserva Federal podria prendre en cas que es produís un altre brot greu de casos de Covid-19 a la tardor, amb la complicació afegida d'unes eleccions presidencials a principis de novembre", expliquen els analistes de CMC Markets.

Mentrestant, el Partit Republicà està centrat en la seva pròpia convenció nacional aquesta setmana, després de la convenció demòcrata de la setmana passada. Al mateix temps, la pressió continua creixent sobre la presidenta de la Cambra de Representants demòcrata, Nancy Pelosi, perquè es tanqui un acord amb els republicans sobre un nou pla per ajudar els estats dels EUA a finançar els dèficits de pressupost causats per la pandèmia.

Últimas noticias