Suïssa es converteix en el país europeu amb la taxa d'adopció més gran de 'criptos'

Arriba al 21%, enfront de la mitjana d'entre el 12% i el 16% de la resta

Per

Bolsamania | 15 mai, 2023

Cada cop són més els europeus que se sumen a la tendència de tenir criptomonedes en propietat. Així ho revelen les últimes dades, que situen Suïssa com el país del Vell Continent amb la taxa d'adopció d'actius digitals més gran entre els seus ciutadans. Concretament, un 21% aquest 2023.

Així es desprèn de les xifres publicades per BitcoinCasinos.com sobre la base de dades de Statista Consumer Insights, que col·loca Suïssa amb una taxa d'adopció de 'criptos' que és dues vegades més gran que la d'altres països com el Regne Unit, Alemanya o França.

I encara que les taxes de població que utilitza o posseeix actius digitals varien molt entre els països europeus, a la majoria se situa entre el 12% i el 16%, segons Statista. Així, la taxa del 21% de Suïssa se situa molt per sobre de la mitjana d'Europa.

Com ho ha aconseguit? Doncs gràcies al seu marc regulador de suport, que ha propiciat una comunitat creixent d'entusiastes de la cadena de blocs i ha fet que el país es converteixi en una nació amigable amb les criptomonedes.

RÀNKING PER PAÏSOS

Els Països Baixos tenen la segona taxa d'adopció de criptomonedes més alta d'Europa amb un 19% el 2023, un 2% més que Noruega, que ocupa el tercer lloc, destaquen les dades de l'estatista. Bèlgica i Irlanda completen la llista dels cinc primers, amb el 16% de la seva població que utilitza o posseeix monedes digitals.

Davant d'això, el Regne Unit i Alemanya se situen amb una taxa d'adopció de criptomonedes del 12%, mentre que França i Itàlia en tenen un 11%.

Així mateix, l'enquesta revela que Rússia ha experimentat el creixement més gran en l'adopció de criptomonedes a Europa, amb un 14% de la seva població que ara fa servir els actius digitals, enfront del 10% de fa un any. El segueixen Suïssa i Polònia amb un augment del 3% cadascun. La majoria dels altres països europeus han viscut un creixement de l'adopció de criptomonedes d'entre l'1% i el 2% el darrer any.

Statista espera que la creixent adopció de criptomonedes a Europa continuï aquest any, amb més persones que mai usant o posseint monedes digitals. L'any passat hi havia 98,5 milions de criptousuaris als països europeus, enfront dels 71,5 milions de l'any anterior. Les estadístiques mostren que s'espera que el nombre d'usuaris de criptomonedes a Europa augmenti un 43% i arribi als 141 milions el 2023. Es preveu que aquesta xifra creixi un altre 32% durant els propers quatre anys, amb gairebé 187 milions de persones usant criptomonedes per al 2027.

Últimas noticias