Setmana de pocs moviments en les criptos, molt condicionades per la política de la Fed

La pujada dels bons del Tresor nord-americà està afectant les criptomonedes

Per

Bolsamania | 21 oct, 2022

Setmana de molt pocs moviments al mercat de les criptomonedes. La capitalització total dels criptoactius ha caigut 2.000 milions de dòlars els últims cinc dies mentre bitcoin (BTC) i ether (ETH) lluiten per mantenir suports clau i miren, sense gaire èxit, cap a nous nivells de resistència.

En aquest sentit, la criptomoneda més gran del món s'està deixant a l'entorn d'un 0,3% i cotitza al voltant dels 19.000 dòlars, suport que recentment ha perdut; el següent suport important es troba als 18.900 i si el trenca, BTC podria encaminar-se fermament cap als 18.500. Per la seva banda, la altcoin més gran retrocedeix una mica més i batalla per recuperar els 1.300 dòlars.

Tot i això, "bitcoin s'ha mantingut en un rang ajustat", assenyala Joe DiPasquale, director general de la gestora de criptoactius BitBull Capital. L'expert creu que "ara com ara", el mercat segueix "indecís" ia l'espera "que l'economia s'assenti i les lectures d'inflació comencin a revertir".

I és que des del començament d'octubre la cotització de les divises digitals ha anat canviant sense trobar una tendència definida. La veritat és que, la inusual manca de volatilitat al mercat crida l'atenció dels analistes. Enmig d'un panorama macro certament ombrívol provocat per l'alta inflació, els augments dels tipus d'interès i els creixents temors de recessió, les criptomonedes s'han correlacionat en gran mesura amb altres actius sensibles al risc i han caigut alhora que els selectius principals nord-americans.

“Les criptomonedes mantenen els peus a terra mentre un moviment important en els rendiments està impulsant el comerç del dòlar fort”, explica Edward Moya, analista Oanda, que assenyala la resistència del BTC ha estat “impressionant”, però “probablement es posarà a prova en aquestes properes setmanes”.

D'altra banda, l'analista tècnic sènior de Kitco, Jim Wyckoff, indica que "la baixa volatilitat i el rang de negociació lateral i entretallat s'ha mantingut durant les darreres cinc setmanes", fet que ha provocat que el nivell d'ansietat entre els operadors augmenti, ja que l'espiral de tensió saltarà tard o d'hora. "Els alcistes segueixen lluitant pel control, sense que cap tingui un avantatge decisiu. Això suggereix més del mateix a curt termini", assenyala.

Segons Kitco, el consens estima que el BTC probablement arribarà a preus més baixos a curt termini, ja que els vents en contra de l'economia segueixen augmentant. A aquesta tesi s'hi suma Marcus Storiou, analista de GlobalBlock, que creu que el bitcoin “podria estar establint un sòl des dels 17.600 dòlars fins al voltant dels 19.000 dòlars, abans d'un important ral·li d'alleujament a l'alça”. “La pressió de venda continua sent absorbida, malgrat les notícies macroeconòmiques negatives”, afegeix aquest expert.

En aquest sentit, Michaël van de Poppe, CEO d'Eight Global, creu que bona part d'aquesta indefinició es deu a la política de la Reserva Federal (Fed). “El banc central més 'hawkish' de la història cap a una ràtio deute/PIB del 5,6%, el més alt de la història”, apunta aquest analista.

I és que l'optimisme dels inversors, impulsat per uns resultats empresarials millors del previst sembla haver-se esvaït. La preocupació per la política dels bancs centrals i els tipus dinterès ha tornat a ser el centre d'atenció. Això ha fet que els rendiments dels bons pugin, afegint pressió a les apostes de risc. Els rendiments més alts dels bons de l'Estat, considerats com a refugis segurs per als inversors, fan que els actius amb més risc, com ara el bitcoin, siguin menys atractius. El rendiment del bo del Tresor nord-americà a 10 anys va superar el 4,17% aquest dijous, arribant a màxims no vistos el 2007.

En aquest sentit, el consens espera una quarta pujada consecutiva de 75 punts bàsics per part de la Fed nord-americana: segons dades de l'eina CME Fed Watch, els analistes atorguen una probabilitat del 97% que el banc central repeteixi aquest moviment de nou a la reunió de política monetària del 2 de novembre.

A la resta d'altcoins, pocs moviments. Destaquen, per mal, les pèrdues acumulades de l'ADA (Cardano) i la solana (SOL) durant els darrers set dies, els dos amb retrocessos superiors al 10%.

Últimas noticias