Sense moviments a les criptomonedes en espera de la Fed i d'alguna notícia positiva

Els vents de cua es dissipen i els experts creuen que el bitcoin podria caure fins als 27.500 dòlars

Per

Bolsamania | 26 jul, 2023

Pocs moviments al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix amb moderació i es manté a prop dels 29.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i amenaça de perdre els 1.850 dòlars.

La indefinició continua definint, valgui la contradicció, la narrativa del mercat dels actius digitals. Dissipat l'impuls dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat de BlackRock i altres actors i la sentència en el cas de Ripple davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), el bitcoin s'ha trobat a terra de ningú.

Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, assenyala que la criptomoneda reina es podria dirigir cap als 27.500 dòlars si es consolida l'impuls baixista actual. Per això, aquest expert creu que es necessitarà "un catalitzador fresc" per "excitar els operadors", una cosa difícil de moment. "Sembla que l'acció del preu està destinada a una formació d'ampliació, adreçada potencialment a la zona compresa entre 27.500 dòlars i 31.500 dòlars", apunta.

Però aquesta tesi no només s'aplica a la criptomoneda reina. La majoria d'altcoins, sobretot aquelles assenyalades per la SEC com a cardano (ADA) o solana (SOL), han perdut el vent de cua que va suposar el ral·li alcista del criptovalor nadiu de Ripple, XRP, i en aquests moments acumulen rendibilitats negatives durant els darrers 7 dies.

Un dels pocs que se salva de la crema està sent dogecoin (DOGE), que ha continuat pujant gràcies al remogut i críptic Twiter (o 'X') d'Elon Musk. Tot i això, el criptovalor de temàtica canina ha vist com s'han liquidat uns 5 milions de dòlars en posicions en curt durant les últimes 24 hores enfront d'uns 3 milions de posicions en llarg. Una cosa semblant al que ha passat al bitcoin i altres grans 'criptos', cosa que sembla indicar que el mercat espera una caiguda en el futur proper.

Aquesta podria arribar aquest mateix dimecres si la Reserva Federal (Fed) no diu allò que els mercats volen sentir. S'espera que el banc central nord-americà "alliberi els falcons" i elevi els tipus d'interès en 25 punts bàsics en què el mercat considera que podria ser l'última de l'any, segons dades de l'eina FedWatch de CME. Altres experts, com els de Rabobank, creuen que n'hi haurà, almenys, una més. Per contra, hi ha una certa unanimitat en pensar que el banc central no farà cap retallada aquest any.

Últimas noticias