Rebot en les 'criptes': el bitcoin, als 27.200 dòlars i preocupat pel sostre de deute

Republicans i demòcrates segueixen sense arribar a un acord

Per

Bolsamania | 23 mai, 2023

Repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC), que en aquests moments cedeix un 0,3%, suma a prop d'un 2% a les últimes 24 hores i repunta per sobre dels 27.200 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH), segueix la mateixa trajectòria: ara mateix cau, però les alces de les últimes 24 hores s'acosten al 3% i el situen per sobre dels 1.855 dòlars.

El bitcoin es manté en consolidació i entretallat dia a dia des que va trencar per sota dels 27.000 dòlars. La ruptura en si va ser un senyal força baixista, però una vegada més hem vist certa resistència a les criptomonedes”, assenyala Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda. Amb tot, aquest expert recalca que la tendència de la criptomoneda reina “segueix sent molt negativa” i és “possible” que es produeixi una correcció “més profunda”. “La propera gran prova per sota podrien ser els 25.000 dòlars”, recalca.

Aquesta mateixa tesi la defensa Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, que creu que el BTC continua posant pressió sobre el suport delimitat pels 26.500-26.800 dòlars. “Si aquesta zona es perd, directes als 25.000 dòlars. Aquest nivell és molt important i no s'hauria de perdre, perquè en fer-ho, es trencaria la successió de màxims creixents i mínims decreixents i els 23.500 dòlars serien el primer dels objectius baixistes. Per dalt i si els 26.800 aguanten, els 28.500 dòlars marquen la resistència que cal batre abans d'anar a buscar els màxims de l'any”, afegeix.

Per part seva, Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, pensa que l'entusiasme dels inversors està disminuint a mesura que les dues principals criptos del mercat perden terreny. "El bitcoin s'encamina a tenir un dels seus pitjors rendiments mensuals d'aquest any i l'ethereum segueix els passos", assenyala.

“El bitcoin és la seva pròpia cosa i té la capacitat d'augmentar més d'un 10% en un dia sense experimentar cap dificultat. Tot i això, aquest esdeveniment no ha passat des de fa força temps, la qual cosa és beneficiós per a la narrativa inversora general al voltant del bitcoin, ja que alguns inversors sempre han tingut por de la volatilitat de la criptodivisa”, apunta Aslam.

A l'escena general, el mercat segueix molt pendent de les negociacions sobre l'augment del sostre de deute dels Estats Units. Biden i McCarthy, demòcrates i republicans, van tancar dilluns sense arribar a un acord i amb la promesa de continuar negociant per evitar un històric impagament. Des del 1960, el govern dels EUA ha augmentat el límit de deute 78 vegades, però l'actual entorn polític, molt crispat i amb molta càrrega electoralista, condiciona la postura dels negociadors.

“En aquest moment, tot el que estem rebent dels polítics és simplement la seva política, en què continuen jugant amb el futur dels Estats Units d'Amèrica amb la verborrea que fan servir. Tot i que segueixen utilitzant un to més polític afirmant que s'ha fet una feina més progressista, l'agulla no es mou”, assenyala Aslam, que creu que als inversors els preocupa que la situació s'arrossegui fins al juny, quan al govern dels Estats Units quedin molt pocs diners per pagar les seves obligacions.

“Si aquest drama continua pel camí que va, i creiem que serà el cas, aleshores pensem que perjudicarà encara més l'estatus dels EUA com a refugi segur. No obstant això, els inversors són conscients que el debat sobre el límit del deute és un espectacle que agrada als polítics, i la probabilitat que els inversors perdin la fe en la capacitat del govern dels Estats Units per pagar els seus deutes és força baixa”, conclou Aslam.

A la resta del mercat, les altcoins imiten els moviments del bitcoin. Destaquen les alces del 3% a les últimes 24 hores en polygon (MATIC).

Últimas noticias