Rebot a les criptos: els inversors, entusiasmats pels ETF de bitcoin

La SEC ha decidit no apel·lar la sentència en el cas Grayscale

Per

Bolsamania | 16 oct, 2023

El mercat de les criptomonedes rebota. El bitcoin (BTC) escala més d'un 3% fins a vorejar els 28.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) se situa al voltant dels 1.580 dòlars després de remuntar un 1,5% a les últimes 24 hores. En concret, la criptomoneda reina ha guanyat gairebé 1.000 dòlars l'últim dia.

A què es deuen aquestes pujades? Majorment, que els inversors semblen estar apostant per l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat després que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) decidís a última hora de divendres passat no apel·lar la sentència favorable a Grayscale per convertir el seu fons insígnia en un ETF al comptat.

Aquests productes han estat els grans catalitzadors del mercat des de l'estiu. Els preus han oscil·lat a mesura que s'han conegut titulars, positius i negatius, sobre ells. Alguns experts creuen que representaran un punt d'inflexió per al mercat dels criptoactius, mentre que altres creuen que no canviaran gran cosa, com ja va passar amb els ETF de futurs. El desenllaç se'n coneixerà, amb gairebé total probabilitat, al primer trimestre del 2024, ja que la SEC haurà de donar una resposta definitiva a les sol·licituds de diverses companyies.

Cal assenyalar que els experts de Coinbase Institutional no consideren que la possible aprovació tingui un gran efecte en els preus, ja que el mercat ha descomptat en part aquest escenari. "Creiem que la divergència en el rendiment de bitcoin i altres tokens mostra que la possible aprovació d'un o més ETF de bitcoin al comptat ja s'han descomptat parcialment. Això fa menys clar quant més podria superar el bitcoin el rendiment si es produeix una decisió favorable de la SEC", va dir David Duong, cap de recerca institucional de Coinbase Institutional, a l'últim informe mensual.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, assenyala que la “zona clau inicial” dels 28.000 dòlars “continua dominant a curt termini en un entorn de baix volum, baixa atenció inversora i sentiment encara negatiu”. Això, explica, “ens fa prendre com a escenari més probable assistir a un nou intent per superar aquesta resistència clau”.

"Preus per sobre dels 28.000 ens portarien als 31.000 dòlars primer i obririen el camí per a objectius més grans fins, almenys, els 38.000 dòlars. No obstant, si els preus no poden superar els 28.000 indicats, els 26.000 primer i els 24.800-25.000 dòlars després, són les zones de suport clau", relata

D'altra banda, el context continua sent força similar al de la setmana passada. La incertesa geopolítica provocada pel conflicte a Gaza entre Israel i Palestina segueix pesant sobre el sentiment inversor. Aquest dilluns, Egipte, Israel i els Estats Units han acordat un alto el foc per reobrir el pas de Rafah i permetre l'arribada d'ajuda humanitària a Gaza.

Així mateix, aquesta setmana continua el judici contra Sam Bankman-Fried pel col·lapse d'FTX el mes de novembre passat. Segons consta en diversos documents juidicials presentats per la defensa, l'antic CEO i cofundador de la malaguanyada criptoborsa podria prestar declaració aquesta mateixa setmana.

A la resta del mercat, moviments a l'alça en gairebé totes les grans altcoins d'entre l'1% i el 3%. Criden l'atenció les pujades del 4% a la solana (SOL).

Últimas noticias