Rebot a les criptos: el bitcoin recupera els 27.000 dòlars i l'ethereum mira cap als 1.700

El venciment de 4.800 milions de dòlars d'opcions impulsa els preus

Per

Bolsamania | 29 set, 2023

El mercat de les criptomonedes ha protagonitzat un sorprenent rebot a la darrera jornada. El bitcoin (BTC) ha remuntat més d'un 2% i continua pujant, situant-se per sota dels 27.200 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) puja gairebé un 4% i mira cap als 1.700 dòlars.

Què ha impulsat el repunt dels actius digitals després de diverses jornades de tendència baixista? Part d'això s'explica per les caigudes lleus dels rendiments del bo del Tresor a 10 anys, així com de la correcció del petroli després que el Brent toqués els 97 dòlars o del dòlar nord-americà després de diverses sessions a l'alça. Aquests factors, impulsats per la perspectiva d'una Reserva Federal (Fed) més agressiva del previst, han inquietat els inversors del mercat de les criptos. Però això no és tot.

D'una banda, l'optimisme ha començat a filtrar-se al mercat després de conèixer que Valkyrie ha aconseguit l'aprovació regulatòria necessària per començar a comprar futurs d'ETH per al fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de futurs d'aquest token. Segons Eric Balchunas i James Seyffart, analistes de Bloomberg Intelligence, és "molt probable" que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) autoritzi diverses empreses perquè treguin el mercat ETF amb aquestes característiques durant les properes jornades.

El repunt de la major altcoin del mercat va agafar desprevinguts els operadors baixistes. Les dades de Coinglass mostren uns 11 milions de dòlars en liquidacions d'operadors de futurs d'eter en criptoborses que eren curts en ETH. Això va representar gairebé el 85% de totes les liquidacions d'eter de dijous. Els operadors d'OKX van representar un terç de les posicions liquidades, seguits de Binance i Huobi, segons mostren les dades.

D'altra banda, divendres vencen uns 4.800 milions de dòlars en opcions de BTC i ETH, dels quals dos terços corresponen a la criptomoneda reina. Segons dades del criptointercanvi institucional FalconX, l'interès obert mostra que la majoria de contractes pendents es troben al nivell de 27.000 dòlars, lleugerament per sota dels preus actuals de bitcoin. Així mateix, aquests experts assenyalen que els contractes estan dividits gairebé igual entre opcions de compra i de venda, cosa que reflecteix que els inversors no tenen clar cap on es poden dirigir els preus.

Tot i això, hi ha indicis que el preu podria pujar. Segons dades de Coinglass, l'oferta del BTC a les criptoborses s'ha reduït en 40.000 tokens des de màxims marcats el 4 de setembre. El mercat percep aquestes sortides com un senyal alcista, ja que els inversors solen retirar el BTC quan desitgen autocustodiar-lo en entendre que pot pujar-ne significativament el preu. En concret, aquest 28 de setembre, els titulars del BTC a llarg termini van assolir un màxim històric del 76,1% de l'oferta total del BTC en circulació.

Només a les últimes 24 hores, s'han liquidat més de 21,5 milions de dòlars en posicions curtes del BTC i més de 17,4 milions de dòlars en posicions curtes en un termini de 12 hores. De la mateixa manera, els experts assenyalen que el gran nombre d'opcions curtes podrien crear l'escenari per a un estrangulament de curts ('short squeeze') que porti encara més alts els preus.

Julius de Kempenaer, analista tècnic sènior de Stockcharts, ha indicat al programa First Mover de CoinDesk TV que el seu "escenari de referència" és que el bitcoin "pugi i superi finalment la barrera dels 31.000-32.000 dòlars". "Però ha de succeir en les properes 6-8 setmanes, en cas contrari el nivell podria posar un topall al preu del BTC durant més temps. Si està suprimit i per sota d'aquesta barrera, es fa més fort i més difícil de trencar", ha explicat.

Al pla empresarial, cal assenyalar que Coinbase ha rebut autorització per poder comerciar futurs perpetus amb clients al detall fora dels EUA. Així mateix, la SEC ha estès el termini per decidir sobre els ETF del BTC al comptat de BlackRock, Invesco o Valkyrie, entre d'altres, una decisió que el mercat ja esperava després d'endarrerir l'aprovació dels ARK i GlobalX.

A la resta del mercat, pujades destacades entre els principals tokens com XRP (+2%), ADA (+3,4%), SOL (+5,7%) o TRX (+4,7%).

Últimas noticias