Ray Dalio torna a criticar el bitcoin: "És una alternativa molt pobre a l'or"

Creu que ni els bancs centrals ni els països volen adoptar la criptomoneda reina

Per

Bolsamania | 17 abr, 2023

El repunt de les criptomonedes, especialment del bitcoin (BTC), és la gran història d'aquest any. Tot i això, no tothom ha pujat a l'onada i es mantenen cauts amb la criptomoneda reina i altres actius digitals. És el cas de Ray Dalio, fundador de Bridgewater Associates, que creu que la criptomoneda més gran del món no és un dipòsit de valor fiable ni una bona moneda.

“El bitcoin no és ni un magatzem efectiu de riquesa ni un mitjà d’intercanvi, per la qual cosa no és una moneda efectiva. Té una volatilitat que no té relació amb pràcticament res… És una alternativa molt, molt pobra a l'or”, ha explicat el cèlebre inversor en una entrevista concedida al podcast The Julia La Roche Show.

Dalio també va posar èmfasi en el risc que el bitcoin sigui il·legalitzat o fortament regulat. Amb tot, es donés o no el cas, el veterà inversor va recalcar que els bancs centrals i els països “no volen” adoptar la criptomoneda reina, cosa que reforça l'argument que és una alternativa poc atractiva per als diners fiduciaris o l'or.

No és la primera vegada als últims mesos que Dalio critica el BTC. El febrer passat, en una entrevista concedida a CNBC, Dalio va subratllar que el bitcoin és “una cosa diminuta que rep una atenció desproporcionada”, que val un terç del que val Microsoft i que hi ha “moltes indústries més interessants” que les criptomonedes.

“No seran uns diners efectius. No és un dipòsit eficaç de riquesa. No és un mitjà d'intercanvi eficaç. Crec que ha estat força sorprenent el que ha aconseguit en 12 anys, però no té relació amb res”, va afirmar.

Dalio no sempre ha estat crític amb les criptomonedes. L'any passat va recomanar als inversors posar els seus diners al bitcoin per combatre la inflació “tot i no ser tan bo” com l'or. Així mateix, el 2021 s'hi va declarar alcista i va assegurar tenir una petita quantitat de bitcoins, tot i que va reiterar que, en cas de dubte, triaria l'or.

Últimas noticias