Putin prohibeix els pagaments amb criptomonedes a Rússia amb una llei que recolza el ruble

Indica que la moneda russa és l'única unitat de canvi legal al país

Per

Bolsamania | 18 jul, 2022

El president rus Vladimir Putin ha signat un projecte de llei que fa que els criptopagaments siguin il·legals a Rússia, cosa que serà un cop dur per al mercat dels valors digitals per part de l'onzena economia més gran del món.

Segons una esmena política del 14 de juliol, Putin ha promulgat una llei que fa il·legal el pagament de béns i serveis amb criptodivises.

En virtut de la nova llei, que l'Assemblea russa va aprovar el 8 de juliol, les criptomonedes i els valors digitals ja no s'accepten com a "substituts monetaris". Per tant, no es poden utilitzar com a mitjà de pagament. La llei també prohibeix altres unitats monetàries, deixant l'infatigable ruble com a única moneda acceptada a tot Rússia.

Els operadors d'intercanvi i les empreses relacionades amb les criptomonedes seran responsables de qualsevol violació de la llei. Aquests operadors estaran obligats a presentar les transaccions i altres accions al registre del banc central rus com a part del sistema nacional de pagaments i a prohibir la provisió de productes de palanquejament i rendiment als seus clients.

La llei dicta, a més, que el govern pot confiscar actius financers sense la participació o autorització de les criptoborses. A més, els valors que donen suport als criptoactius i els actius digitals podrien ser requisats legalment sense informar-ne els titulars.

Últimas noticias