Pujades en les 'criptos' abans de la decisió de tipus de la Reserva Federal

El bitcoin ronda els 28.600 dòlars

Per

Bolsamania | 03 mai, 2023

Les criptomonedes es decanten per les pujades abans de la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed). El bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) repunten un 2% a les últimes 24 hores i superen els 28.600 dòlars i els 1.860 dòlars, respectivament.

Després d'un final de setmana força positiu, la fallida i el rescat de First Republic Bank per part de JP Morgan va fer caure amb ganes els actius digitals, encara que durant les últimes hores semblen haver recuperat el to. Segons Edward Moya, analista sènior de mercat d'Oanda, això és perquè la ràpida reacció del sector financer dels EUA l'ha fet més resilient als ulls dels inversors. “Sembla que el sistema bancari dels Estats Units té un manual per fer front a la propera crisi bancària quan sorgeixi, cosa que en certa manera redueix l'interès per les criptomonedes”, explica aquest expert.

Per part seva, el també analista d'Oanda Craig Erlam destaca que el bitcoin continua sent incapaç de trencar la important resistència que presenta als 30.000 dòlars. Segons Erlam, “no és clar” si la darrera reculada i la posterior acció del preu després de la decisió de la Fed seran suficients per “posar en dificultats” els que esperaven una recuperació sostinguda, però recalca que una ruptura per sota dels 27.000 dòlars “podria suposar un problema a curt termini”.

En aquest sentit, tot apunta que la Fed es decantarà per una pujada de 25 punts bàsics aquest dimecres. Així ho creu el mercat, representat en el 86% de probabilitat que l'eina FedWatch de CME fa que el banc central nord-americà porti els tipus d'interès fins al rang de 500-525 punts bàsics.

Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, subratlla que el que ara preocupa els inversors és què farà la Fed més enllà d'aquesta decisió. "No hi ha dubte que molts creuen que la Fed començarà a retallar els tipus d'interès cap a finals d'any, però en veurem algun indici en el comentari d'avui de la Fed?", es pregunta aquest expert, que també destaca que el mercat també espera algun comentari sobre l'actual crisi bancària i “si està disposada a assumir alguna culpa”. “Després de tot, la crisi bancària només va començar a causa d'una política monetària agressiva”, afegeix.

Pel que fa a això, alguns polítics nord-americans han demanat formalment a la Fed que abandoni aquest camí alcista per donar un respir a l'economia. Entre ells es troben, segons diverses informacions, els senadors demòcrates Bernie Sanders i Elizabeth Warren, que haurien escrit una carta adreçada al president Jerome Powell en què assenyalen que la crisi bancària i les pujades de tipus acumulades deixen la primera economia del món” més vulnerable a una reacció exagerada de la Fed”.

A la resta del mercat, signe mixt amb predominància de pujades una mica menors en algunes de les principals altcoins. Polygon (MATIC) puja un 1%, mentre que ripple (XRP), solana (SOL) i cardano (ADA) cauen per sota del punt percentual.

Últimas noticias