Pujades a les criptos: el bitcoin es manté ferm i consolida els 28.000 dòlars

La criptomoneda reina ha pujat amb ganes després d'una notícia falsa sobre els ETF al comptat

Per

Bolsamania | 18 oct, 2023

Les criptomonedes no perden manxa. El bitcoin (BTC) continua accelerant i s'acosta als 28.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix amb moderació i s'allunya dels 1.600 dòlars.

D'entre tots els actius digitals, la criptomoneda reina destaca per sobre la resta. El bitcoin no només està mostrant ser la cripto més resistent des de l'esclat del conflicte entre Israel i Palestina, sinó que ha aconseguit pujar més que la resta de grans altcoins i reforçar la seva posició com a líder del mercat.

I és que la taxa de domini de bitcoin ha assolit recentment el 52%, el nivell més alt des d'abril del 2021, segons dades de TradingView. Aquesta mètrica, expliquen els experts de la companyia ByteTree, encara pot pujar més, ja que els participants del mercat esperen amb impaciència l'aprovació d'un fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) al comptat de BTC i la reducció a la meitat o halving de la criptomoneda reina, programada per al proper mes d'abril.

En aquest sentit, les darreres pujades de bitcoin han estat impulsades per les notícies falses que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) havia aprovat un ETF al comptat de BTC. CoinTelegraph, mitjà responsable de publicar aquesta informació, es va desdir i va esborrar l'article a més de demanar disculpes, però la notícia falsa va provocar que el bitcoin repuntés fins a superar els 29.000 dòlars, nivell que va perdre poc després.

Tot i això, els experts d'eToro creuen que aquest fet hauria d'animar els inversors a apostar per la criptomoneda reina, ja que està reaccionant sobradament bé a notícies positives. "Aquest any s'ha mantingut al capdavant dels guanys de la classe d'actius, però els volums, la volatilitat i les correlacions s'han desplomat, fins i tot a mesura que continua la seva adopció mundial i es desenvolupa un marc regulador desigual", explica Ben Laidler, estrateg de mercats globals d'eToro.

"Crec que la decisió de la SEC de no apel·lar indica que el futur llançament d'un fons de bitcoin que cotitzi a la borsa als Estats Units sembla més probable. A més de les interaccions en curs entre l'organisme regulador i altres gestors d'actius que tracten de llançar fons del BTC cotitzats a borsa, això és un senyal que és probable que un fons del BTC cotitzat als EUA entri al mercat ben aviat. També és possible que vegem nous actius digitals cotitzats a principis de 2024, després d'anys durant els quals la SEC ha rebutjat aquests plans", destaca Rania Gule, analista de mercats d'XS.com.

D'altra banda, aquest expert assenyala que la futura reducció a la meitat és un altre motiu per invertir en l'actiu digital més gran del món. El halving és un esdeveniment que ocorre aproximadament cada quatre anys i que provoca que les recompenses que els miners obtenen per resoldre el següent bloc a la cadena de blocs de Bitcoin es redueixin a la meitat. Es considera un esdeveniment alcista, ja que el preu de la criptomoneda puja amb força durant els mesos immediatament anteriors i posteriors a aquesta reducció.

A la resta del mercat, signe mixt. La solana (SOL) continua a l'alça i el cardano (ADA) i el ripple (XRP) perden entre un 0,5% i un 1%.

Últimas noticias