Pocs moviments a les 'criptos': els experts anticipen una setmana tranquil·la

El bitcoin ha patit una correcció important després de l'eufòria per la victòria parcial de Ripple

Per

Bolsamania | 17 jul, 2023

Pocs moviments a les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cotitza amb tebior als 30.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) puja amb moderació i se situa als 1.930 dòlars.

La criptomoneda reina torna a cotitzar en el rang en què s'està movent les últimes setmanes després de patir una dura correcció les últimes hores de divendres passat. La criptomoneda reina, que va assolir un nou màxim anual de 31.814,52 dòlars després de la victòria parcial de Ripple contra la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), va caure fins a quedar-se a punt de perdre els 30.000 dòlars al tancament de la setmana passada. Tot i això, el preu ha aconseguit recuperar-se una mica durant el cap de setmana.

Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital, assenyala que aquesta correcció era una mica d'esperar després del "sobreescalfament" experimentat després de la decisió en el cas de Ripple. Tot i això, aquest expert creu que és "poc probable" que la criptomoneda reina cotitzi "per sota dels 27.000 dòlars en molt de temps" després d'aquesta correcció, per la qual cosa es podria esperar que el mercat "es consolidi al voltant de la zona actual".

Per part seva, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, destaca que, des d'un punt de vista tècnic, seguim en "zona de consolidació acotada pels 29.500 i 31.000 dòlars". "Els intents d'atac a un i altre nivell no han funcionat i estem esperant algun tipus de notícia rellevant", assegura aquest estrateg.

De la mateixa manera, Molina subratlla que "segueix l'acumulació de petits i mitjans inversors, amb un 69% de l'oferta que no s'ha mogut l'últim any, l'espera sobre l'ETF de Blackrock, que pot generar entrades massives de fluxos i els dubtes que es mantenen sobre la SEC i els 'security tokens'".

"Si els preus són capaços de superar els 31.000 dòlars, l'estructura de mitjà termini canviaria i plantejaríem un escenari molt alcista amb primer objectiu als 36.000 dòlars i els 41.000 com a referència següent. No obstant, en no ser capaç de superar els 31.000 dòlars, torna l'escenari a la part baixa el suport principal de la qual passa pels 25.000 dòlars si es perden els 29.500 dòlars primer i els 28.000 com a segon suport", sentencia.

Els experts coincideixen és que aquesta setmana podria no haver-hi grans moviments a la criptomoneda reina a causa de la manca de grans esdeveniments programats o la publicació d'importants referències macroeconòmiques. De fet, el focus del mercat està posat en la temporada de resultats, que va donar el tret de sortida la setmana passada, per al qual el consens espera "una caiguda interanual al segon trimestre del 7% en què serà la més gran des del segon trimestre de l'any 2020 i el tercer trimestre consecutiu de caigudes", apunta Molina.

"A data d'avui, el 6% de les empreses de l'S&P 500 ha reportat resultats del segon trimestre del 2023. Un 80% ha presentat un benefici per acció per sobre del que s'esperava i de mitjana, s'estan veient beneficis un 8,8% sobre les estimacions. Serà molt important observar aquesta dada de "sorpreses" i quina és la previsió que es dona. Això és el que realment impactarà a les borses", subratlla, alhora que indica que "hi ha gran dispersió segons els sectors que es contemplin".

En aquest sentit, Johnny Teng, investigador de LBank Labs, creu que els moviments del bitcoin es veuran influenciats pels "nivells d'interès obert, cosa que reflecteix el sentiment dels operadors i els temes de tendència com els mems i la intel·ligència artificial". "Com que els operadors minoristes poden haver-se perdut el moviment de preus de la setmana passada, és probable que augmenti el seu entusiasme per participar al mercat", afegeix.

A la resta del mercat, el ripple (XRP) segueix en plena ebullició i lidera les pujades entre les principals altcoins. A la resta de grans 'criptos', una mica de tebiesa entre la qual sobresurten les caigudes de gairebé el 3% en Binance coin (BNB).

Últimas noticias