Pocs moviments a les criptos: el mercat centra la seva atenció en Powell i Ethereum

L'actualització de Dencun podria tenir lloc aquesta mateixa setmana

Per

Bolsamania | 06 feb, 2024

Pocs moviments al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) s'ha mantingut just per sota dels 43.000 dòlars a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) sí que ha repuntat una mica més: puja un 0,7% des d'ahir i se situa per sobre dels 2.300 dòlars.

Pel que fa a les altcoins, s'imposa el vermell entre els principals tokens alternatius. Solana (SOL), XRP, cardano (ADA) i dogecoin (DOGE) xifren les caigudes entre les dècimes percentuals i l'1%, tot i que els descensos més importants s'estan veient en avalanche (AVAX), que cau per sobre del 3%. Al costat positiu, tron (TRX), polygon (MATIC) i chainlink (LINK) pugen un 3%, un 1,2% i un 0,5%, respectivament.

Com hem dit, les notícies de pes pels preus dels actius digitals han brillat per la seva absència durant els últims dies. Després d'haver passat el pitjor moment de l'ajust resultant de l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin (BTC) al comptat, els fluxos d'entrada i sortida s'han normalitzat i el bitcoin, així com les 'altcoins', ha trobat suport a aquesta circumstància.

"És realment impressionant veure com els Nou (els fons aprovats menys GBTC) es recuperen de la caiguda de la setmana passada i superen les sortides de GBTC durant sis dies seguits, amb un total de 500 milions. Normalment, després d'un gran llançament, es produeix un lent declivi. La forta setmana 3 (i les entrades cada dia) mostra que aquests els ETFs tenen cames", explica Eric Balchunas, analista d'ETF de Bloomberg, al compte d'X (antiga Twitter).

I és que els inversors, si bé continuen pendents d'aquests productes d'inversió, semblen estar ara a altres coses com ara les últimes declaracions de Jerome Powell. Aquest dilluns, el president de la Reserva Federal (Fed) ha reiterat que el banc central no s'afanyarà a l'hora de baixar els tipus d'interès i ha subratllat que necessita "més confiança" abans de fer "aquest important pas".

"Amb una economia així de forta, sentim que podem abordar la qüestió de quan començar a reduir les taxes d'interès amb cura", ha indicat el president de la Fed, que ha afirmat que el banc central només "volem veure més proves de que la inflació està baixant de manera sostenible al 2%”, ja que consideren que la feina encara “no està feta”. En qualsevol cas, ha remarcat que la confiança del FOMC "està augmentant", encara que a poc a poc.

Simon Peters, analista expert en criptoactius d'eToro, destaca que "en temps de política monetària flexible, els preus dels criptoactius s'han comportat significativament bé, de manera que qualsevol indici que la inflació continuï refredant-se juntament amb dades d'ocupació més febles podria ser una barreja perfecta per fer pujar potencialment els preus dels criptoactius”.

Cal assenyalar que Markus Thielen, director de recerca de 10x Research i Matrixport, ha indicat que "els impulsors exclusius del criptomercat, com els ETF de BTC, ja s'han esgotat", deixant així els inversors en espera de la "pròxima senyal significatiu". Tot i això, aquest expert creu que, amb catalitzadors a la vista com el futur 'halving' de la xarxa Bitcoin, la criptomoneda reina podria arribar als 70.000 dòlars aquest any. Thielen ha estat un dels analistes que millor han previst els moviments de bitcoin a les últimes setmanes.

D'altra banda, Peters assenyala que l'ethereum podria rebre un suport important aquesta mateixa setmana. Després de l'èxit posada en marxa de les xarxes de prova Goerli i Sepolia, l'actualització Dencun a la xarxa Ethereum es durà a terme a la xarxa de prova final Holesky el 7 de febrer.

Dencun marca l'inici de l'era "The Surge" a Ethereum, l'objectiu del qual és augmentar l'escalabilitat, la seguretat i l'eficiència de la xarxa. L'actualització també està preparada per reduir significativament les tarifes de transacció (gas) a les xarxes de capa 2 dins de l'ecosistema Ethereum. "Si l'actualització Dencun a la xarxa de prova final Holesky té èxit, la xarxa principal Ethereum comptarà amb l'actualització introduïda el 8 de febrer", sentencia Peters.

Últimas noticias