Pocs moviments a les 'criptos' després de la Fed i el BCE: el bitcoin, als 29.100 dòlars

Els temors d'un alentiment de l'economia xinesa penetren al mercat

Per

Bolsamania | 05 mai, 2023

Pocs moviments al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix lleugerament, encara que es manté per sobre dels 29.100 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es troba pràcticament pla i intenta mantenir els 1.900 dòlars.

“El bitcoin no està veient la mateixa quantitat de fluxos que al començament del drama bancari amb Silicon Valley Bank. S'està posant molt lleig per al sector financer i això hauria de significar problemes per a l'economia en general”, explica Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda, que també creu que la criptomoneda reina es troba “ancorada” al nivell actual “encara s'aclareixi la normativa”.

Els mercats han valorat durant la setmana diversos estímuls, com les últimes decisions sobre tipus d'interès de Reserva Federal (Fed) i Banc Central Europeu (BCE) o els darrers esdeveniments al voltant de PacWest, que sembla destinat a convertir-se en la propera víctima d'una crisi financera de la qual no s'entreveu la llum al final del túnel.

“La inflació rígida i un mercat laboral que es refreda lentament dificultaran que la Reserva Federal retalli els tipus a curt termini. La preocupació per l'estabilitat financera no desapareixerà aviat, cosa que continuarà alimentant la idea que ens dirigim cap a una recessió que serà molt més dura que la lleu que alguns esperen”, apunta Moya.

Així mateix, els temors que l'economia de la Xina s'estigui alentint també han penetrat al sentit del mercat. Aquest dijous passat, el PMI Caixin va mostrar un descens a 49,5 punts a l'abril, marcant la primera contracció de l'activitat l'abril des del gener a causa de la caiguda del sector immobiliari i els temors de desacceleració mundial.

“Les anteriors recuperacions de la Xina van impulsar altres economies. El 2009 i el 2016, per exemple, els generosos estímuls destinats al desenvolupament d'infraestructures van contribuir a reactivar el comerç internacional perquè van potenciar la demanda de béns de capital i de primeres matèries. Tot i això, aquesta vegada la recuperació xinesa no tindrà tant impacte a la resta del món”, expliquen des d'Aegon AM.

D'altra banda, el mercat posarà en valor aquest divendres les dades oficials d'ocupació dels Estats Units. L'informe de la consultora ADP va sorprendre notablement a l'alça, tot i que el consens no espera que la lectura oficial repunti tan abruptament.

Moya creu que el mercat laboral nord-americà s'està debilitant, encara que “no prou ràpid” per justificar una retallada dels tipus per part de la Fed. “La rigidesa de la inflació nord-americana hauria de mantenir la Fed a l'espera fins a finals de any, però això podria canviar ràpidament si el contagi bancari s'estén més enllà de les economies regionals”, afegeix aquest expert.

En el pla de les criptos, les autoritats israelianes han confiscat al voltant de 190 comptes de Binance amb presumptes vincles amb grups terroristes com Hamàs i Daesh des del 2021, segons ha informat l'agència Reuters. D'altra banda, el criptovalor meme Pepe coin (PEPE) continua disparant-se després de pujar un 500% en dues setmanes i superar els 900 milions de capitalització total. Nombrosos analistes continuen avisant que aquesta criptodivisa podria ser objecte d'un moviment de 'pump and dump', com ja ha passat amb centenars de projectes de característiques similars, i recalquen que el seu col·lapse és imminent.

A la resta del mercat, lleugeres caigudes entre les principals altcoins. Destaca la reculada de més de l'1% a les últimes 24 hores en solana (SOL) i el lleuger repunt en ripple (XRP).

Últimas noticias