Nou cop de la Xina a les criptos amb un veto regional a la mineria de bitcoins

El preu torna a les pujades per sobre dels 50.000 dòlars

Per

Bolsamania | 03 mar, 2021

La regió xinesa de Mongòlia Interior planeja prohibir nous projectes de mineria de moneda digital i tancar l'activitat existent en un intent de reduir el consum d'energia. Això suposa un nou cop a aquest mercat que ja està molt constret al país asiàtic per les prohibicions que imperen sobre les operacions. Amb tot, el preu de 'bitcoin torna a les pujades aquest dimecres i assalta els 50.000 dòlars.

El bitcoin es basa en una xarxa descentralitzada, cosa que significa que no és emès per una sola entitat com un banc central. Les transaccions, registrades en un llibre de comptabilitat públic anomenat cadena de blocs, han de ser "verificades" per miners.

Aquests miners utilitzen ordinadors especialment dissenyats per resoldre complexos trencaclosques matemàtics que permeten que es produeixi una transacció de bitcoins. Els miners reben bitcoins com a recompensa i aquest és l'incentiu. La Xina acull al voltant del 65% de tota la mineria de bitcoins a nivell mundial; només Mongòlia Interior representa al voltant del 8%, a causa de la seva energia barata. En comparació, els Estats Units representa el 7,2% de la mineria mundial de bitcoins.

El consum energètic de la indústria minera és de 128,84 teravats-hora l'any, més que el de països com Ucraïna i l'Argentina, segons l'Índex de Consum d'Electricitat de Bitcoin de Cambridge, un projecte de la Universitat de Cambridge. Mongòlia posarà en marxa els plans de tancament d'aquestes activitats per complir amb les mesures de consum energètic imposades per Pequín i es preveu el tancament dels projectes de mineria de moneda digital existents per a abril de 2021 i la no aprovació de nous. També impliquen la reavaluació d'altres indústries que consumeixen molta energia, com l'acer i el carbó.

Mentre que el govern xinès ha donat suport al desenvolupament de la tecnologia de cadena de blocs subjacent del bitcoin, ha tractat de prendre mesures enèrgiques contra les pròpies monedes digitals. El 2017, Pequín va prohibir les ofertes inicials de monedes, una forma d'emetre tokens digitals i recaptar diners. El govern també ha pres mesures enèrgiques contra les empreses que participen en les operacions de criptodivises, com els intercanvis.

Últimas noticias