Nervis a les criptomonedes: el bitcoin podria provar els 25.000 dòlars

El sostre de deute dels Estats Units continua sent la preocupació més gran del mercat

Per

Bolsamania | 22 mai, 2023

Les criptomonedes comencen la setmana amb peus de fang. El bitcoin (BTC) cedeix lleugerament i es deixa un 0,8% a les últimes 24 hores, caient per sota dels 26.900 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) segueix un patró similar i retrocedeix un 0,37% en les últimes 24 hores, fins als 1.810 dòlars.

“El bitcoin està aconseguint mantenir els seus guanys recents, després de consolidar-se des que caigués per sota dels 27.000 dòlars a la setmana passada. Dijous va trontollar una mica, caient més d'un 3%, però sembla haver recuperat una mica de compostura. Dit això, segueix semblant una mica vulnerable a curt termini, amb els 25.000 dòlars com a propera gran prova”, ha indicat Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

Per part seva, Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital, ha indicat que la criptomoneda reina “ha corregit a nivells entre 25.000 i 27.000 dòlars”. “Aquí és on ens agradaria veure una certa consolidació abans de tornar a provar els 30.000 dòlars als propers dies. Si bé és possible que el mercat no pugi a curt termini, el preu està seguint les expectatives a mesura que presenciem la consolidació durant el sentiment baixista”, ha afegit.

A l'espai de les criptes és notícia que TORN, el criptovalor de Tornado Cash, ha començat a recuperar-se després que l'organització que gestiona el protocol fos víctima d'un atac durant el cap de setmana. L'atac, que no va ser ni un exploit ni un hackeig, va consistir en una proposta maliciosa d'aparença benigna, però que permetia a l'atacant accedir a tots els vots de governança a través d'un codi maliciós ocult.

Segons les darreres informacions, la comunitat de Tornado Cash està proposant noves solucions per revertir els canvis de codis no autoritzat i sembla que estan en el bon camí per aconseguir-ho. El preu del criptovalor s'ha recuperat un 10% a les últimes hores després d'enfonsar-se més d'un 40% durant el cap de setmana.

D'altra banda, Digital Currency Group, conglomerat matriu del trencat criptoprestamista Genesis, hauria incomplert un pagament de 630 milions de dòlars a Gemini, la criptoborsa fundada pels germans Winklevoss amb qui manté una disputa des de fa mesos. Segons una presentació judicial del gener, Genesis deu més de 3.500 milions de dòlars als seus 50 principals creditors.

A l'escena macroeconòmica, el sostre de deute dels Estats Units continua sent la preocupació més gran del mercat, especialment després que els republicans paressin les converses divendres passat després d'acusar la Casa Blanca de ser “irraonable”. Aquest dilluns, el president dels EUA, Joe Biden, i el president republicà de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, es tornen a reunir per intentar desbloquejar l'acord.

Per la seva banda, la secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha tornat a demanar al dos bàndols que arribessin a un acord o “caldrà triar quines factures quedaran sense pagar”. Segons Goldman Sachs, la data del default podria arribar una mica més tard de l'1 de juny que pronostica Yellen i endarrerir-se fins al 8 o 9 de juny. Els analistes creuen que hi haurà acord, encara que el més probable és que arribi sobre la botzina.

A la resta del mercat, caigudes destacades a l'última jornada… encara que la majoria de grans altcoins pugen a aquestes hores del matí.

Últimas noticias