Modest rebot a les criptomonedes després d'un dilluns negre i nous mínims anuals

El bitcoin remunta des del seu pitjor canvi en 10 mesos

Per

Bolsamania | 10 mai, 2022

Actualitzat : 10:54

Les criptomonedes reboten lleugerament aquest dimarts, després del dilluns negre del 9 de maig durant el qual el bitcoin ha caigut a un mínim de 10 mesos per sota dels 30.000 dòlars -nous mínims del 2022- i el mercat ha perdut 200.000 milions de dòlars, fent-se seu la dita 'sell in May and go away'. El valor total de tots els criptovalors en circulació ha vist volar 400.000 milions de dòlars en cinc dies, des dels 1,8 bilions del 5 de maig fins als 1,43 bilions d'aquest 10 de maig i els experts avisen que més patiment està per arribar en consonància amb més pèrdues als mercats borsaris globals, especialment a l'índex tecnològic de Wall Street, el Nasdaq.

El bitcoin es canvia de mans gairebé als 32.000 dòlars després de tocar preus per sota dels 30.000 dòlars en algunes criptoborses el dilluns -30.296 segons CoinMarketCap-, mentre l'ethereum remunta també fins al voltant de 2.400 dòlars després de caure fins als 2.240 dòlars; des del juliol del 2021.

La formació d'un triangle simètric al gràfic de tres dies de l'ether -la unitat de la xarxa ethereum- suggereix que una ruptura del nivell de suport de 2.500 dòlars, que ha perdut fins als nous mínims, podria portar a una caiguda del 64,7%. Una ruptura del nivell d'entrada del 78,6% de Fibonacci als 2.150 dòlars podria ser el primer senyal de confirmació de la perspectiva baixista. L'ethereum podria rondar als 1.720 dòlars abans d'una capitulació a prop del nivell de 900 dòlars.

De tornada al bitcoin, l'anàlisi tècnica suggereix que “la pèrdua del suport dels 33.000 dòlars complica el seu aspecte tècnic a curt termini i ens fa pensar en una extensió de la sagnia fins al nivell dels 29.290 dòlars, nivells del juliol del passat any", indica César Nuez, analista de Bolsamanía. "Molt compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient un canvi de tendència a llarg termini. No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 40.000 dòlars", afegeix.

"No hi ha dubte que el preu del bitcoin està extremadament sobrevenut segons l'indicador RSI al gràfic diari", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade. A més, "el nivell de suport de 30.000 dòlars és molt important entre els comerciants, i ningú vol veure el preu caure per sota, ja que malmetrà seriosament l'acció del preu", apunta aquest expert. N'és una bona mostra les compres d'aquest dilluns com la del govern del Salvador que ha entrat a adquirir el valor digital a un preu tancat als 30.000 dòlars.

L'anàlisi de les transaccions a la cadena de blocs també confirma que els 'HODlers' segueixen sense immutar-se per l'acció del preu actual, ja que no hi ha indicis que el tenidors llargplaces estiguin liquidant les seves posicions.

La resta de criptovalors retallen les seves tremendes caigudes de dilluns, però es mantenen en números vermells a les últimes 24 hores, segons dades de CoinMarketCap. Destaca el patiment del LUNA (terra) que ha perdut el 50% del seu valor en les últimes 24 hores i, el que és més greu, ha arrossegat l'stablecoin UST (el dòlar de Terra), que ha arribat a caure més d'un 20% -40% en algunes plataformes- i ha perdut el vincle amb el dòlar. El criptovalor cotitza al voltant dels 0,85 dòlars a CoinMarketCap, però ha arribat a marcar mínims als 0,75 dòlars en algunes criptoborses.

Últimas noticias