MicroStrategy eleva les seves tinences en bitcoin fins a 4.000 milions de dòlars

La companyia va comprar més de 1.000 bitcoins durant la darrera setmana de març per 23 milions

Per

Bolsamania | 06 abr, 2023

MicroStrategy, la companyia fundada per Michael Saylor, ha comprat més de 1.000 bitcoins (BTC) per un total de 23,9 milions de dòlars entre el 23 de març i el 4 d'abril, segons ha comunicat la companyia a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) dels Estats Units. El preu de transacció mitjà pel criptovalor ha estat de 28.016 dòlars per cada bitcoin.

Aquesta última compra eleva les tinences de l'empresa fins a aproximadament 140.000 BTC, xifra que representa un valor aproximat de 4.000 milions de dòlars segons els preus actuals. Aquesta última inversió ha convertit MicroStrategy en la companyia cotitzada amb el major nombre de bitcoins.

Tot i estar al voltant d'un 60% per sota del preu històric, el bitcoin està vivint un gran 2023, beneficiant-se del baix preu amb què va acabar el 2022 i de diferents circumstàncies com la desacceleració de la inflació o la crisi bancària. Al començament d'any, la criptomoneda reina superava còmodament els 16.000 dòlars, mentre que durant les últimes jornades s'ha mogut al voltant dels 28.000 dòlars.

L'aposta de Saylor pel bitcoin ve de lluny. El president executiu de la companyia, llavors conseller delegat, va decidir començar a comprar BTC el 2020 com a cobertura contra la inflació just quan les restriccions per la Covid-19 van començar a paralitzar les economies mundials, assegurant que era un “dipòsit de valor fiable i un actiu d'inversió atractiu amb més potencial de revaloració a llarg termini que no pas mantenir efectiu”.

La inversió va donar ràpidament els seus fruits gràcies al mercat alcista experimentat aquell mateix any i el següent i la companyia no ha deixat de comprar-ne des de llavors, malgrat la posterior caiguda i la crisi experimentada després del col·lapse de Terra i FTX el 2022. “La nostra estratègia és comprar i mantenir bitcoin, i la clau per a nosaltres és ser coherents, transparents i responsables a la recerca d'aquesta estratègia”, va explicar durant la presentació de resultats del 2022.

Val a dir que MicroStrategy va perdre més de 1.300 milions l'any passat per les seves inversions en bitcoin. A més, la companyia va vendre per primera vegada bitcoin a finals del 2022, utilitzant aquests diners per gestionar una pèrdua fiscal d'uns 34 milions de dòlars. Tot i això, MicroStrategy va continuar augmentant les seves tinences de BTC.

Des que va començar a comprar bitcoin, les accions de MicroStrategy han pujat més d'un 95% al mercat, tot i desplomar-se l'any passat. Des del començament del 2023, el valor ha repuntat per sobre del 100%. Segons Saylor, els títols de la companyia són una manera segura que els inversors s'exposin a les fluctuacions del bitcoin.

Últimas noticias