Les pujades dels bons tornen a fer efecte en el bitcoin i en les criptos
Els ETF de futurs d'ethereum no han ofert prou suport als preus
El mercat de les criptomonedes continua mirant cap avall. El bitcoin (BTC) cedeix un 0,6% a les últimes 24 hores i se situa als 27.400 dòlars, encara que en aquests moments rebota lleument. Per part seva, l'ethereum (ETH) emula els moviments de la criptomoneda reina i retalla fins als 1.640 dòlars després de perdre un 1% durant l'última jornada.
Poc ha durat el sentiment alcista al mercat. Després de les pujades d'aquest dilluns, els bons s'han encarregat de tornar a la realitat les criptomonedes, que cauen tant com pugen les rendibilitats dels bons. Aquest dimarts, el bo nord-americà a 10 anys, així com el bo a 30 anys, van aconseguir rendiments no vistos des del 2007 que van portar la majoria de les borses del món a tancar en vermell.
Els valors del Tresor es consideren lliures de risc, ja que estan recolzats pel Govern dels Estats Units. El rendiment a 10 anys, per tant, es considera una taxa de rendiment sense risc de referència amb què es comparen els rendiments d'altres actius. Un repunt en aquest tipus de valors indica una menor gana pel risc per part dels inversors, que es trasllada en forma de retallades a actius riscosos com la renda variable o, sobretot, a les criptomonedes.
No obstant, no tot és als bons. Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, creu que el llançament dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de futurs d'ETH no ofereix el suport esperat als preus. Aquesta setmana, companyies com Valkyrie, VanEck o Proshares van llançar productes d'aquest tipus, els quals s'esperava que donessin un impuls a les criptos en general i a l'altcoin més gran del mercat en particular, però la realitat ha estat ben diferent.
Aquest expert, assenyala que els "decebedors volums de negociació" dels ETF, amb l'ETF de ProShares negociant amb prou feines 21.000 accions o el de VanEck fent el mateix amb 29.000 més, van provocar que la pujada de l'ethereum s'hagi "esvaït". Així mateix, aquest expert destaca que els preus de l'ETH "van respectar ràpidament una confluència de resistència de la mitjana mòbil simple de 50 i 200 dies". La cruïlla mortal que es va formar a finals d'agost va esgotar tímidament la tendència baixista després de marcar un mínim als 1.531 dòlars l'11 de setembre”, afegeix.
"Ethereum podria començar a atraure més interès una vegada que el preu es tanqui per sobre del nivell de 1.810 dòlars. L'ecosistema de cadena de blocs més diversificat d'Ethereum encara ha de desencadenar un canvi de joc per a l'argument d'ús de les criptomonedes, però es manté l'optimisme que alguns dels seus productes i ofertes impulsen la major part de l'interès", apunta Moya.
D'altra banda, Matteo Greco, analista de Finèqia, creu que el panorama és una mica més positiu per al bitcoin després de tancar setembre a l'alça (però el trimestre, a la baixa) per primera vegada des del 2016. Factors com el domini del bitcoin recolzen la narrativa d'un repunt a la criptomoneda reina, però la baixa volatilitat i els reduïts volums de negociació del BTC assenyalen que qualsevol pujada no serà ni de bon tros estel·lar.
Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, creu que "toca reaccionar als moviments de preus tan bon punt els vegem". "Si bé és cert que el volum continua sent molt baix (mitjana de 4.000 milions de dòlars), veure preus per sobre dels 28.000 dòlars ens podria portar a posar en prova els 31.000. Però cal esperar aquesta confirmació i no avançar-se als esdeveniments. Si això no es produeix, el suport el tenim als 26.000 dòlars primer i a la zona crítica dels 25.000 dòlars”, sentencia.
A la resta del mercat destaquen les pujades en ripple (XRP) després que els tribunals hagin rebutjat el recurs de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) per revisar la sentència en el cas entre la companyia de criptos i el regulador nord-americà.