Les 'criptos' segueixen pujant: el bitcoin, als 29.500 dòlars, i l'ethereum, als 1.900

Els inversors posen el focus sobre la reunió de la Fed

Per

Bolsamania | 28 abr, 2023

Les criptomonedes mantenen el bon to. El bitcoin (BTC) puja al voltant d'un 2% a les últimes 24 hores i prova els 29.500 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) també puja un 2% més i supera els 1.900 dòlars.

“El bitcoin està en una muntanya russa després de les alertes que els actius de la plataforma en fallida Mt. Gox estaven donant senyals de vida i que hi ha la possibilitat que 142.000 bitcoins tornin al mercat, xifra que suposa una possible venda de 4.000 milions de dòlars. Tot i això, qualsevol venda provocada pels temors a Mt. Gox serà temporal. El que és més decisiu per a la trajectòria de bitcoin és la gana general pel risc i cap a on es dirigeixen els valors tecnològics”, explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

D'altra banda, la mala dada del PIB dels Estats Units del primer trimestre no ha afectat gaire la criptomoneda reina. La primera economia del món va créixer a un ritme de l'1,1% entre el gener i el març, molt per sota del 2% estimat pel consens i del 2,6% del trimestre anterior.

Si bé les pujades després de la dada es van moderar, el BTC ha seguit amb pas ferm al camí alcista. Segons Bob Baxley, director de tecnologia de la plataforma de finances descentralitzades (DeFi) Maverick Protocol, això demostra la confiança dels inversors en les grans criptomonedes com a valor refugi.

“El bitcoin i altres criptoactius han estat funcionant clarament com el tipus de refugi segur en què molts esperaven que es convertís aquesta classe de tecnologia. És difícil no veure aquest valor en un moment en què els bancs semblen tan inestables com ara”, va explicar al mitjà CoinDesk.

D'altra banda, els beneficis de les grans tecnològiques segueixen ajudant les criptos atesa la seva estreta correlació amb el selectiu Nasdaq. Microsoft, Alphabet (Google) i Meta van publicar resultats convincents per al mercat durant els darrers dies. Per la seva banda, Amazon va superar les expectatives, però els seus títols han caigut al mercat després de la publicació dels seus comptes. La setmana vinent és el torn d'Apple.

El focus dels inversors està ara posat en la decisió de dimecres que ve de la Reserva Federal (Fed) sobre tipus d'interès. L'eina FedWatch de CME atorga més d'un 80% de probabilitat que el banc central elevi els tipus a 25 punts bàsics i porti el tipus d'interès oficial fins al rang de 500-525 punts bàsics.

Edward Moya, analista sènior d'Oanda, creu que la Fed és a punt de posar fi al cicle de pujades de tipus i apunta que queden “una, potser dues” pujades més. "Les dades econòmiques pinten un panorama d'una economia que es desaccelera, la inflació s'accelera temporalment i el mercat laboral se suavitza", explica.

A la resta del mercat, pujades generalitzades. Ripple (XRP) puja un 3%, mentre que polygon (MATIC) i solana (SOL) repunten un 2% i un 4%, respectivament.

Últimas noticias