Les 'criptos' segueixen a la baixa i posen el focus al PIB dels EUA i les xifres de les 'big tech'

Amazon, Microsoft, Alphabet (Google) i Meta publiquen resultats trimestrals aquesta setmana

Per

Bolsamania | 25 abr, 2023

Actualitzat : 14:47

Les criptomonedes continuen caient. El bitcoin (BTC) retrocedeix per sobre del 0,6% a les últimes 24 hores i se situa per sota dels 27.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) retalla un 0,8% i cau fins als 1.820 dòlars. Durant l'última setmana, les dues 'criptos' més grans del mercat han retrocedit un 9% i un 13%, respectivament.

“L'impuls que hi havia fa unes setmanes ja no hi és i els operadors estan confosos sobre per què el preu s'ha estancat al nivell de preu de 30.000 dòlars, que ni tan sols és una resistència significativa”, explica Naeem Asla, director de inversions de Zaye Capital Markets, sobre la criptomoneda reina.

Segons aquest expert, la majoria creu que l'actual caiguda del preu és perquè la Reserva Federal (Fed) ha adoptat una postura de política monetària més dura, cosa que ha fet perdre força als actius digitals. Cal assenyalar que l'eina FedWatch de CME estima que la probabilitat que el banc central elevi els punts en 25 punts bàsics el proper 3 de maig ronda el 90%, cinc vegades més que fa una setmana.

“El principal punt de preu al qual tothom prestarà una atenció especial serà el nivell de suport de 25.000 dòlars. Qualsevol nivell inferior a aquest portarà més decepció”, afegeix.

James Harte, analista de mercats de TickMill Group, defensa aquesta mateixa tesi, ja que les expectatives de pujades de tipus han provocat un repunt del dòlar nord-americà i dels rendiments dels bons. Per això, assenyala, els operadors semblen inclinar-se per aquests actius de menor risc i han recollit els beneficis obtinguts després del ral·li de les criptomonedes, que “és probable que segueixin sota pressió abans de la reunió del FOMC del maig”.

“De cara a aquesta setmana, les dades macro i els resultats dels EUA seran els factors clau que hauran de vigilar els operadors de criptomonedes. Qualsevol debilitat al PIB dels EUA podria ajudar a retreure una mica les expectatives d'enduriment, donant suport a les criptos. Tot i això, si el PIB es mostra resistent, els criptoactius es mantindran sota pressió a curt termini”, explica Harte.

Relacionat amb això, les xifres de les grans tecnològiques seran de molt interès per al mercat de les criptomonedes, ja que la correlació amb el selectiu Nasdaq continua sent molt alta. Aquesta setmana, Amazon, Microsoft, Alphabet (Google) i Meta es confessaran davant dels mercats, mentre que la setmana vinent serà el torn d'Apple. Des del començament d'any, les 'big tech' han repuntat fortament després d'un 2022 molt negatiu.

A més de les xifres de beneficis i vendes, l'atenció recaurà sobre "la possibilitat addicional de més reduccions de personal en un esforç per impulsar els marges", mentre que "qualsevol projecció de perspectiva de guanys d'aquestes empreses estarà sota un escrutini particular", com destaca Richard Hunter, director de mercats d'Interactive Investor.

A la resta del mercat, caigudes entre les principals altcoins. Polygon (MATIC) cedeix gairebé un 3%, mentre que ripple (XRP) cardano (ADA), solana (SOL) i polkadot (DOT) cauen per sobre de l'1%.

Últimas noticias