Les criptos moderen les pujades i es tornen a fixar en els ETF de bitcoin

La SEC haurà de donar a conèixer la seva decisió sobre aquests fons cotitzats el gener

Per

Bolsamania | 15 des, 2023

El mercat de les criptomonedes modera l'espectacular repunt de dijous. El bitcoin (BTC) intenta estabilitzar-se al voltant dels 42.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) busca consolidar-se per sobre dels 2.200 dòlars.

Val a dir que no hi ha hagut grans canvis en les darreres 24 hores. Els inversors en criptos segueixen valorant positivament l'última decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed), que va deixar els tipus d'interès sense tocar, encara que van avançar fins a 3 retallades de les taxes oficials el proper any. "Creiem que hem fet prou, encara que no n'estem fortament convençuts, i no volem descartar la possibilitat de noves pujades, encara que ja no és el cas base", va destacar Jerome Powell, president de la Fed.

La decisió del banc central i el to emprat per Powell van entusiasmar el mercat, que va rebre les notícies amb fortes pujades que van portar el bitcoin a escalar breument per sobre dels 43.000 dòlars. Així mateix, el consens intenta ara pronosticar quan serà el moment en què la Fed executi el seu anunciat cop de volant, amb més d'un 80% inclinant-se per una primera retallada de tipus el proper mes de març, segons dades de l'eina FedWatch de CME.

James Harte, analista de mercats de TickMill Group, creu que, després de la correcció recent a la baixa, "els alcistes s'estan reincorporant al mercat amb la perspectiva d'una nova ruptura". Aquesta podria arribar durant les properes setmanes quan la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) hagi de decidir si aprovar o no els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat proposats per BlackRock, ARK Invest, Grayscale i Invesco, entre d'altres.

Aquests productes d'inversió han dominat la narrativa del mercat durant els últims mesos i, després dels darrers esdeveniments que han passat en aquest front com les victòries judicials de Ripple Labs i de la mateixa Grayscale, tot apunta que a la SEC no li quedarà més remei que aprovar totes o gairebé totes les sol·licituds per comercialitzar aquests ETF. Cal assenyalar que, els últims dies, BlackRock es va reunir amb el regulador per ajustar el fons cotitzat perquè resulti més amigable i accessible per a grans entitats bancàries.

"Si això és cert, el gener aquest aspecte combinat amb les expectatives de retallades de tipus als EUA hauria d'ajudar a impulsar el BTC a l'alça durant el primer trimestre. No obstant, si la SEC rebutja les sol·licituds o troba una manera d'endarrerir encara més" la seva decisió, és probable que això impulsi una reversió a curt termini del BTC mentre els operadors reevaluen i esperen un senyal més clar”, apunta Harte.

Tot i així, alguns experts continuen sent cauts amb el potencial d'aquests fons, ja que creuen que l'entrada de capital institucional al mercat no serà tan important com es preveu. És el cas dels estrategs de JP Morgan, els quals opinen que el bitcoin està clarament "sobrecomprat" i que l'ETH té més arguments per fer-ho bé el 2024 que la criptomoneda reina, malgrat que les últimes actualitzacions de la xarxa no hagin estat tan positives com es podria esperar.

Per tècnic, Harte destaca que el BTC està "just per sota" del màxim anual i "per sobre dels màxims del canal alcista trencat i del nivell de resistència de 39.860 dòlars, ara suport". "Mentre es mantingui aquest nivell, l'objectiu dels alcistes és continuar pujant i superar els 45.530. A la baixa, una ruptura per sota dels màxims del canal farà que l'atenció se centri en 37.030 dòlars", afegeix.

A la resta del mercat, la solana (SOL) es dispara després que el telèfon intel·ligent Saga, el telèfon Android de Solana pensat per interactuar amb la Web3, s'hagi convertit en un èxit de vendes als EUA. Altres grans altcoins com XRP o cardano (ADA) es mouen amb molta més moderació.

Últimas noticias