Les 'criptos' moderen el rebot després de l'IPC dels EUA: el bitcoin prova els 25.000 dòlars

La dada d'inflació del febrer va disparar el preu dels actius digitals

Per

Bolsamania | 15 mar, 2023

Les criptomonedes estenen els guanys d'aquest dimarts. El bitcoin (BTC) modera les pujades després d'arribar a superar els 26.000 dòlars i se situa a prop dels 25.000 dòlars aquest dimecres. Per part seva, l'ethereum (ETH) repunta a prop d'un 2% en les últimes 24 hores i intenta consolidar els 1.700 dòlars.

La lectura d'inflació del febrer als Estats Units va catapultar el preu de les criptos, que es van situar sensiblement per sobre dels nivells vistos abans de la crisi desencadenada per Silicon Valley Bank (SVB). L'IPC general es va moderar fins al 6% en taxa interanual, enfront del 6,4% registrat al gener, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. Aquest descens es va situar en línia amb les expectatives del mercat, igual que la caiguda a la taxa subjacent fins al 5,5% anual.

Amb tot, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, destaca que l'informe també dona certes ombres sobre els mercats. “El repunt mensual de la inflació subjacent fins al 0,5%, el nivell més alt en cinc mesos, i la persistència de la inflació dels serveis per sobre del 7%, van revifar el temor dels falcons de la Reserva Federal (Fed) que la inflació deixi de tendir a la baixa als propers mesos si la Fed deixa d'endurir la seva política monetària”, explica.

"El malestar al voltant de les dades d'inflació dels EUA, combinat amb la disminució suau de la tensió als bancs, va tornar a posar sobre la taula l'expectativa d'una pujada de 25 punts bàsics", afegeix aquesta experta, que creu que sense el desastre d'SVB “aquesta expectativa s'hauria estancat fàcilment al voltant dels 50 punts bàsics”. “I això és una cosa que podríem veure reflectida al gràfic de punts de la Fed del març”, afegeix.

En aquest sentit, Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, assenyala que, malgrat la “ràpida” actuació del govern nord-americà, només s'han alleujat alguns temors provocats pel col·lapse d'SVB. “Això no implica que els operadors i inversors hagin de començar a caminar amb els ulls embenats. Encara hi ha molt de perill, ja que tot va començar amb la pujada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal. Temem que es vegi pressionada per l'augment de les dades d'inflació, que vam veure ahir, i que segueixi endurint la política monetària”, afegeix.

“Un enfocament senzill seria reintroduir una política monetària flexible i donar un cop de peu cap endavant i tractar aquest problema més tard”, explica Aslam. Així mateix, aquest analista assenyala que caldrà estar pendent de la xifra de vendes al detall i a l'índex manufacturer Empire State, que podrien donar raons a la Fed de pujar els tipus en 50 punts bàsics si són massa positives.

Per tècnic, Aslam destaca que el bitcoin “sembla estar desenvolupant un patró baixista, cosa que indica que un màxim pot estar en marxa de moment”. “Els alcistes, per altra banda, haurien d'alegrar-se, ja que el preu ha superat el nivell de 25.000 dòlars, que era una zona de resistència important, i una ruptura d'aquest nivell ha obert el camí perquè el preu torni a provar la propera zona de resistència dels 30.000 dòlars”, conclou.

D'altra banda, caldrà estar pendents de com es desenvolupa la investigació que estaria realitzant la Justícia i la SEC nord-americana sobre el fallit Signature Bank. Segons publica Blooomberg, els investigadors del Departament de Justícia de Nova York i Manhattan estarien examinant si el banc hauria pres mesures suficients per detectar rentat de diners per part dels usuaris i altres violacions de les lleis federals.

A la resta del mercat, guanys destacats. Les últimes 24 hores, els principals criptovalors del mercat registren guanys superiors a l'1%, amb alguns com Polygon (MATIC) o la solana (SOL) pujant més d'un 5%.

Últimas noticias