Les criptos mantenen el tipus i esperen el suport de l'informe d'ocupació dels EUA

Els experts veuen un escenari alcista per al bitcoin, encara que algunes dades són tebis

Per

Bolsamania | 06 oct, 2023

Les criptomonedes continuen desinflant-se. El bitcoin (BTC) cedeix amb moderació, però es manté sensiblement per sobre dels 27.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) perd una mica més i s'arrisca a abandonar els 1.600 dòlars.

En major o menor mesura, els actius digitals es continuen veient pressionats a la baixa per diversos factors macroeconòmics. La suavització del ral·li dels bons o la volatilitat del dòlar nord-americà han ajudat que les criptos redueixin les seves pèrdues, però possiblement la ajuda més gran que puguin rebre provingui de l'informe d'ocupació dels EUA. Després de la feble lectura de l'informe ADP i les millors dades setmanals de desocupació, els inversors esperen que una lectura a la baixa ajudi a destensar una situació que ha anat empitjorant a mesura que les previsions d'una Reserva Federal (Fed) més dura s'han anat assentant a l'ànim del mercat.

En aquest escenari, els experts veuen més marge alcista per al bitcoin, que els últims dies ha reforçat el domini fins a nivells d'agost. La taxa de domini del BTC és una mètrica que mesura la relació entre la capitalització del mercat de bitcoin i la capitalització total del mercat d'actius digitals. Aquest i altres factors, com la possible aprovació als propers mesos dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat o el 'halving' (reducció a la meitat) programat per a l'abril del 2024, dibuixen un escenari de clars guanys per a la criptomoneda reina, segons nombrosos analistes.

Tot i això, no tot és perfecte. La criptomoneda reina ha perdut una mica de manxa a curt termini i ha estat completament incapaç de consolidar els 28.000 dòlars durant els últims mesos. Diversos factors expliquen aquesta incapacitat per repuntar per sobre d'aquests nivells, com ara el baix volum de negociació diari (en mínims del 2020) o la prima dels futurs del bitcoin, que continua cotitzant per sota del 5%, mantenint-se en un rang de neutral a baixista i indicant una manca de demanda de posicions llargues palanquejades.

De la mateixa manera, sembla que el mercat mostra una mica menys de convicció en l'aprovació dels ETF al comptat. Tot i que els analistes de Bloomberg han elevat la probabilitat que aquests productes d'inversió rebin l'aprovació del regulador fins al 95%, principalment a causa de les victòries judicials de Grayscale i el llançament de nombrosos ETF de futurs d'ETH, el Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) continua cotitzant amb un descompte del 19% que, segons alguns experts, indiquen una aparent manca de confiança que aquests ETF rebin l'aprovació de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès).

El pobre llançament dels ETF d'ETH tampoc no ha fet bé al mercat. Els analistes esperaven que aquests productes d'inversió donessin suport a l'altcoin més gran del mercat, però el volum de negociació dels seus títols ha estat "decebedor" durant les primeres jornades, segons indica Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA. Els experts de JP Morgan ja havien alertat abans que aquest tipus de productes d'inversió gairebé no havien despertat l'interès del mercat en el passat. Així mateix, el pobre rendiment de l'ether ha portat la companyia d'investigació K33 Research a fer marxa enrere i recomanar virar cap al bitcoin, per al qual veuen un escenari clar de pujades malgrat aquestes dades.

Paral·lelament, el mercat segueix amb un ull posat sobre els avenços que es produeixin en el judici contra Sam Bankman-Fried, cofundador i antic conseller delegat de la fallida criptoborsa FTX. Gary Wang, cofundador de la plataforma, ha acusat SBF i dos executius més, Caroline Ellison, antiga CEO d'Albereda Research, i Nishad Singh, exdirector de tecnologia de la plataforma, de cometre delictes financers sabent i mentir sobre això els inversors. Wang, Ellison i Singh es van declarar culpables poc després de la detenció de Bankman-Fried i van accedir a col·laborar amb la Justícia dels Estats Units.

A la resta del mercat, destaquen els guanys al cardano (ADA) i les pèrdues al tron (TRX).

Últimas noticias