Les 'criptos' intenten encaixar el cop de First Republic: el bitcoin cau fins als 28.000 dòlars

La reacció ràpida del sector bancari ha "reduït" l'interès en els actius digitals

Per

Bolsamania | 02 mai, 2023

Les criptomonedes no estan sent alienes a la darrera fallida bancària. El bitcoin (BTC) cotitza pla després de perdre un 2% a les últimes 24 hores i intenta mantenir els 28.000 dòlars. Per la seva banda, l'ethereum (ETH) tampoc no es decanta per una direcció clara després d'haver cedit un 1% a l'últim dia i se situa lleugerament per sobre dels 1.800 dòlars.

Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda, ha destacat que la ràpida resposta a la implosió de First Republic Bank ha mostrat que el sector bancari és més resilient del que esperava el mercat. “Sembla que el sistema bancari dels Estats Units té un manual per fer front a la propera crisi bancària quan sorgeixi, cosa que en certa manera redueix l'interès per les criptomonedes”, explica aquest expert.

Així ho demostra el canvi de rumb en el preu de les criptos. Els actius digitals van construir un bon moment sobre les males xifres de First Republic, i semblava una repetició de l'episodi viscut al març amb les fallides de Silicon Valley Bank, Signature Bank i Silvergate Bank, però finalment ha estat incapaç de trencar la important resistència tècnica que presenta als 30.000-31.000 dòlars.

"El bitcoin s'ha mantingut per sota dels 30.000 dòlars, que és un nivell de resistència clau, però encara no ha hagut de provar cap suport important", assenyala Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital. “Els intents de superar els 30.000 dòlars aquesta setmana no han aconseguit un màxim més alt, cosa que hauria de preocupar els alcistes. En general, no ens sorprendria veure el líder del mercat provant els 25.000 dòlars als propers dies, especialment després de la decisió de la Fed”, afegeix.

En aquest sentit, la Reserva Federal (Fed) ha començat aquest dimarts la reunió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) i donarà demà una decisió sobre cap on aniran els tipus d'interès oficials. En aquests moments, el mercat pràcticament dona per fet que els pujaran 25 punts bàsics fins al rang dels 500-525 punts bàsics. L'eina FedWatch de CME dona un 95% de probabilitat a aquest escenari.

“Els operadors entenen que la majoria d'aquestes fallides (de bancs) es deuen als tipus d'interès 'ultraelevats', però el més interessant és que la fallida d'aquest banc no canviarà res per a la Reserva Federal, ja que seguirà amb els seus plans normals i es preveu una altra pujada dels tipus d'interès de 25 punts bàsics”, explica Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, alhora que subratlla que “l'important ara és veure com serà la seva trajectòria futura”.

A la resta del mercat, caigudes generalitzades. Cap dels principals criptovalors del mercat d'altcoins registra guanys a aquestes hores, amb polygon (MATIC) i polkadot (DOT) liderant les caigudes amb retallades de més del 2%.

Últimas noticias