Les 'criptos' es prenen un respir: el bitcoin es mou a prop dels 31.000 dòlars

La criptomoneda reina ha pujat més d'un 20% a les darreres setmanes

Per

Bolsamania | 05 jul, 2023

El mercat de les criptomonedes es pren un respir. El bitcoin (BTC) retrocedeix amb moderació durant les últimes 24 hores i ronda els 30.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) també cedeix posicions, tot i que aconsegueix mantenir-se al voltant dels 1.930 dòlars.

La criptomoneda reina ha aconseguit tornar a acostar-se als 31.000 dòlars després que BlackRock i altres entitats com Fidelity o ARK Invest hagin presentat una segona sol·licitud per registrar un fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat. Cal recordar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), que fa més d'una dècada que rebutja aquest tipus de productes d'inversió, va denegar la primera sol·licitud d'aquestes companyies en considerar-les poc "clares" i "incompletes".

Aquest episodi ha estat el principal catalitzador del mercat i ha portat la criptomoneda reina a provar l'extrem superior del rang comprès entre 30.000 i 31.000 dòlars en què s'està movent durant les últimes setmanes. Des que es coneguessin les intencions de BlackRock a mitjans de juny, el BTC ha aconseguit repuntar còmodament per sobre del 20%, ja que els observadors del mercat no només creuen que té moltes possibilitats de rebre el vistiplau del regulador, sinó que aquesta aprovació podria arribar abans del final de l'estiu.

No obstant això, hi ha poques novetats a l'espai de les criptomonedes. Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, subratlla que la criptomoneda reina continua "fluctuant entre els 30.000 i els 31.000 dòlars". Per a aquest expert, la consolidació d'aquests preus "pot resultar encoratjadora per a la comunitat de criptomonedes després del fort repunt de fa un parell de setmanes".

"Encara que no ha aconseguit capitalitzar-ne més, el fet que no hagi tornat una part d'aquests guanys dona la sensació que els operadors pensen que n'hi ha més per venir i que això és simplement un període de consolidació enmig d'un moviment més gran. El temps dirà si és així, i el flux de notícies pot tenir un paper important en el resultat, però el que hem vist fins ara és encoratjador”, afegeix.

Al pla empresarial, Gemini ha donat un ultimàtum al fallit criptoprestamista Genesis perquè accepti un pla de reestructuració del deute i faci front a les obligacions de gairebé 1.500 milions de dòlars contretes majoritàriament pel programa Gemini Earn. Si la companyia no accepta el full de ruta proposat abans de dijous, Gemini demandarà Digital Currency Group, matriu de Genesis, i el seu conseller delegat, Barry Silbert.

D'altra banda, el Regne Unit ha fet un pas més per aprovar la seva Llei de Delictes Econòmics i Transparència Empresarial. Aquest dimarts, la Cambra dels Lords, la Cambra Alta del Parlament britànic, va aprovar el text, el qual expandirà les competències de les forces de seguretat del país per incautar i congelar les criptomonedes utilitzades per cometre delictes al Regne Unit. L'aprovació dels Lords vol dir que el projecte torna a la Cambra dels Comuns per ser debatut i votat abans de ser convertit en llei.

A escala macroeconòmica, hi ha cert escepticisme entre els inversors asiàtics després del més que possible nomenament de Pan Gongsheng com a nou cap del Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès), el banc central del gegant asiàtic, segons informacions de The Wall Street Journal i el South China Morning Post.

Neil Thomas, especialista en política xinesa del Centre d'Anàlisi de la Xina de l'Institut de Política de la Societat Asiàtica, va qualificar de "sorpresa" el nomenament de Pa, que no havia estat designat membre del Comitè Central del Partit Comunista, el seu màxim òrgan decisori, a l'últim congrés, celebrat l'octubre. "Això suggereix que Xi Jinping està més preocupat per l'economia de la Xina que abans del XX Congrés del Partit", ha explicat en declaracions a CNN.

Però en què afecta això les criptomonedes? En què Pan és un conegut crític d'aquests actius digitals i va recolzar la prohibició de les 'criptos' a la Xina el 2021. Segons recull Bloomberg, en un esdeveniment que va atendre el 2017 va assegurar, parafrasejant Sun Tzu, que "si t'asseguessis al costat del riu el temps suficient, veuries passar el cadàver del bitcoin”. L'ascens de Pa al tron del PBoC podria suposar un fre a la rumorejada obertura xinesa al camp de les criptomonedes i qui sap si podria alentir o fins i tot fer marxa enrere als avenços que han tingut lloc a Hong Kong.

A la resta del mercat, caigudes entre les principals altcoins. No obstant això, al costat positiu de la balança destaquen les pujades del 0,5% en dogecoin (DOGE) i solana (SOL).

Últimas noticias