Les criptos es prenen un respir després de les paraules de Powell i la tranquil·litat a Àsia

Els analistes creuen que el bitcoin està ben posicionat per continuar pujant

Per

Bolsamania | 01 oct, 2024

Les criptomonedes comencen octubre amb calma. El bitcoin (BTC) cedeix al voltant d'un 0,9% a les últimes 24 hores, encara que es manté als 64.000 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) manté el bon to: avança amb moderació i ronda els 2.650 dòlars.

A les altcoins s'imposen les caigudes, encara que alguns tokens com a tron ​​(TRX) pugen amb molta contenció. Al costat dels descensos, criden l'atenció les reculades del 3% en dogecoin (DOGE), del 2% en XRP i de l'1% en criptos com a cardano (ADA) o shiba inu (SHIB). Actius com solana (SOL) o chainlink (LINK), entre d'altres, cotitzen amb pèrdues més moderades.

Els analistes destaquen que la tranquil·litat al mercat es deu, principalment, a dos factors. D'una banda, la celebració de festius a la Xina i a Corea del Sud, cosa que ha reduït dràsticament l'activitat a l'horari asiàtic. De l'altra, les últimes declaracions del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que ha subratllat que el mercat s'equivocaria en esperar una altra retallada de 50 punts bàsics (pb) per part del banc central nord-americà.

"De cara al futur, si l'economia evoluciona en general com s'espera, la política es mourà amb el temps cap a una postura més neutral. Però no estem en cap curs preestablert. Els riscos són de doble cara, i continuarem prenent les nostres decisions reunió per reunió", ha afirmat a la reunió anual de l'Associació Nacional d'Economia Empresarial a Nashville (Tennessee).

Així mateix, Powell ha volgut deixar clar que “aquest no és un comitè que senti que té pressa per retallar les taxes ràpidament”. "Si l'economia es comporta com s'espera, això significaria més retallades de taxes aquest any, un total de 50 punts bàsics més", ha recalcat. Cal assenyalar que les dades de l'eina FedWatch de CME apunten a una retallada de 25 pb a la reunió del novembre.

En aquest context, els analistes es mantenen optimistes amb el futur de les criptomonedes, especialment del bitcoin. Durant els darrers tres dies, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han captat més de 800 milions de dòlars en entrades netes i estenen la seva ratxa positiva des del 19 de setembre. D'altra banda, després d'un setembre positiu (+7%), una mica històricament poc habitual, arriba un mes tradicionalment molt bo per al bitcoin, ja que només ha tancat dues vegades a la baixa aquest mes des del 2013.

Segons dades de Kaiko Research, els volums d'opcions han augmentat a les darreres setmanes a mesura que els mercats canvien cap a una mentalitat de risc. "Els operadors s'estan posicionant per capturar els moviments a l'alça dels preus abans del que històricament és el millor mes de negociació del BTC. Observant els tres venciments d'octubre, podem veure que la major part del volum se centra en les opcions del BTC que vencen a finals de mes. Normalment, els contractes del primer mes tindrien més volum i liquiditat”, apunten els estrategs de la companyia francesa.

D'altra banda, aquests i altres analistes destaquen que els experts opinen que la criptomoneda reina despuntarà de debò quan passin les eleccions presidencials dels EUA, que se celebraran el proper 5 de novembre. La candidata demòcrata Kamala Harris va canviar recentment el seu enfocament cap als actius digitals, mentre que l'expresident Donald Trump va prometre el seu suport al sector fa mesos. Per Standard Chartered, la criptomoneda reina es catapultarà a màxims històrics després d'aquests comicis independentment del resultat final.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, opina que és clau que el bitcoin ataqui la resistència dels 67.000 dòlars. "Aquesta referència és clau en limitar la directriu baixista dominant des del març. Si els preus superen aquesta zona, els 69.000 dòlars se situen com a segona resistència i els preus poden anar a buscar els 72.000. Per sota, perdre els 64.000 ens tornaria als 60.000 que, si es perden, obren el camí als 58.000 primer i els 54.000 com a suport següent", explica.

Últimas noticias