Les criptos es frenen: optimisme amb l'ethereum després de la compleció de Shanghai

Els experts creuen que les previsions han estat massa negatives

Per

Bolsamania | 17 abr, 2023

El mercat de les criptomonedes comença la setmana amb peus freds. El bitcoin (BTC) cedeix més d'un 1% a les últimes 24 hores i es torna a situar per sota dels 30.000 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) està pràcticament pla, però es manté enganxat als 2.100 dòlars.

Durant mesos es va especular que l'actualització Shanghai podria enfonsar el preu de la major altcoin del mercat. Després de la seva compleció, s'ha pogut comprovar que l'ETH ho ha fet millor que qualsevol optimista podria haver esperat i va arribar a superar els 2.140 dòlars, un màxim d'11 mesos, una vegada completada l'actualització. Segons Sean Farrell, director d'estratègia d'actius digitals de FundStrat, “el pessimisme del mercat respecte a les retirades d'apostes va resultar excessiu”.

Així ho semblen ratificar les dades. Segons xifres de beachoncha.in, es van produir retirades d'1,03 milions d'ETH procedents de 473.700 sol·licituds… però la majoria tornen a estacar el seu ethereum. “Gran part de la participació que s'ha retirat als darrers dies està tornant directament a la cadena Beacon, ja que els validadors busquen augmentar els seus interessos. Tant és així que la participació neta està augmentant actualment”, explica Lachlan Feeney, CEO de la consultora Labrys, al mitjà CoinTelegraph.

Segons aquest expert, molts validadors han volgut treure benefici de la seva aposta després de més de 30 mesos d'espera, encara que segueixen veient el potencial en l'staking d'ETH. “Com que Shanghai és un esdeveniment massiu de reducció de riscos, a mitjà i llarg termini s'apostarà més ETH, no menys. Preveiem que en un futur no gaire llunyà aconseguirem un rècord d'ethereum apostat”, afegeix.

Per la seva banda, Markus Thielen, director d'investigació de la companyia d'actius digitals Matrixport, creu que la sanció de la SEC sobre Kraken també tindrà un efecte alcista al preu de l'ethereum. Segons Thielen, una important quantitat d'ETH no apostat de Kraken es reciclarà a través d'altres entitats, alhora que augmentarà l'interès en ethereum per part d'inversors institucionals.

Al costat del bitcoin, la criptomoneda reina continua presentant un bon aspecte tècnic. Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, podria donar-se un atac als 32.000 dòlars a les properes setmanes, encara que el preu podria recolzar-se en els 29.000 dòlars abans de continuar la seva escalada alcista.

“El suport clau que cal vigilar és als 26.520 dòlars. Només veurem una complicació tècnica amb abandonar aquest nivell de preus”, explica aquest expert.

A la resta del mercat, signe mixt. Les fortes alces de la solana (SOL, +4%) i dogecoin (DOGE, +3,9%) les contrasten les caigudes del 2% del cardano (ADA) i de l'1% en ripple (XRP).

Últimas noticias