Les 'criptos' donen mostres de debilitat: el bitcoin, a prop de perdre els 29.000 dòlars

L'interès per les altcoins ha fet efecte en la criptomoneda reina

Per

Bolsamania | 25 jul, 2023

El mercat de les criptomonedes continua donant mostres de debilitat. El bitcoin (BTC) cedeix a prop d'un 2% les últimes 24 hores i amenaça de perdre els 29.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix un 0,8% i s'acosta als 1.850 dòlars.

Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que la consolidació del rang de preus ha provocat que el preu del BTC "resideixi més a prop del límit inferior", situat als 29.000 dòlars, "a mesura que desapareix la volatilitat" del mercat. Des del començament de juliol, un mes històricament força positiu per al bitcoin, el criptovalor s'ha deixat més d'un 4%.

"El suport a curt termini del nivell de 29.500 dòlars s'ha trencat aquest matí d'hora i, si es consolida l'impuls baixista, el suport clau es podria adreçar als de 27.500 dòlars", apunta aquest expert. De la mateixa manera, Moya creu que es necessitarà "un catalitzador fresc" per "excitar els operadors", una cosa difícil de moment. "Sembla que l'acció del preu està destinada a una formació d'ampliació, adreçada potencialment a la zona compresa entre 27.500 dòlars i 31.500 dòlars", sentencia.

Moya també destaca que una de les notícies més destacades del mercat ha estat el llançament de Worldcoin (WLD), criptovalor homònim del projecte de Sam Altman, CEO d'OpenAI (ChatGPT), que s'ha disparat un 30% aquest dilluns. Alguns experts creuen que aquesta notícia podria ser un interessant catalitzador per a la criptomoneda reina. Tot i això, altres observadors del mercat es mostren més escèptics, com Vitalik Buterin, cofundador d'Ethereum, que ha posat en dubte la viabilitat a llarg termini del projecte d'Altman.

També és el cas dels analistes de Kaiko, que han subratllat que el domini del volum de negociació de bitcoin ha baixat al nivell més baix des d'abril, amb un 27%, impulsat per un augment de les operacions amb altcoins després de la sentència del cas Ripple. Des de l'inici del 2023, el domini de BTC en aquesta mètrica ha caigut un 20%.

Segons aquests experts, les criptoborses no nord-americanes han experimentat una caiguda "més extrema" en l'activitat de negociació del BTC, en part a causa d'un pic en el volum d'altcoins a Corea del Sud. A les borses nord-americanes, les altcoins també han guanyat terreny a l'últim mes, cosa que suggereix que la postura contrària de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) encara no ha frenat la demanda d'aquests actius digitals.

De la mateixa manera, l'impuls procedent dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BlackRock i altres gegants de les finances tradicionals s'ha dissipat. Segons un informe de CoinShares, els productes d'inversió en bitcoin van experimentar retirades per valor de 13 milions de dòlars a la darrera setmana i van afavorir altres productes d'inversió en 'criptos' més petites.

A la resta del mercat, la majoria d'altcoins segueix caient. Ripple (XRP) cedeix un 4% després del ral·li alcista, mentre que cardano (ADA) i solana (SOL) cedeixen un 3% i un 5%, respectivament. Dogecoin (DOGE), per la seva banda, segueix muntat a l'onada del renovat Twitter de Musk.

Últimas noticias