Les criptos continuen recuperant-se: el bitcoin escala fins als 44.000 dòlars

El mercat es torna a fixar en els ETF al comptat després de la caiguda de dimecres

Per

Bolsamania | 05 gen, 2024

Les criptomonedes segueixen recuperant-se de la sagnia de dimecres i pugen amb moderació a les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) se situa al voltant dels 44.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta una mica menys i escala fins als 2.250 dòlars.

La resta d'altcoins està tenint, majoritàriament, moviments molt més moderats. La solana (SOL), per exemple, remunta un 3%, mentre que avalanche (AVAX) i dogecoin (DOGE) sumen entre un 1% i un 2%. Altres tokens com XRP, cardano (ADA), polkadot (DOT) o polygon (MATIC) amb prou feines registren variacions en la darrera jornada.

Com diem, el mercat sembla que està tornant a una situació de normalitat després de la caiguda experimentada dimecres. Els experts han indicat que aquest episodi podria haver estat fruit d'una "típica" liquidació de posicions llargues a causa de l'alt nivell de palanquejament observat al mercat, el qual, segons K33 Research, hauria deixat "extremadament exposats" els criptoactius en un moment d'alta volatilitat com aquest.

Tot i això, nombrosos estrategs assenyalen que aquesta situació sembla haver passat i que el mercat torna a estar amb el focus posat sobre l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. Està previst que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) autoritzi aquests productes d'inversió durant els propers dies, especialment després que el mitjà TechCrunch hagi afirmat que el regulador està a prop de donar el vistiplau als fons cotitzats segons "fonts extremadament properes a l'assumpte".

Durant els darrers dies, la SEC s'ha reunit amb alguns dels sol·licitants d'aquests productes d'inversió com BlackRock, així com amb les borses NYSE, Nasdaq i CBOE, i molts analistes han entès com a part del procés d'ultimació i poliment de detalls de cara a un proper llançament. Així mateix, BlackRock ha indicat durant els darrers dies una sèrie de canvis que farien més accessible aquest ETF a grans entitats bancàries i els noms de JP Morgan i Goldman Sachs han aparegut com a importants socis de la gestora de Larry Fink en aquest fons cotitzat.

L'expectativa del mercat és que aquests ETF catapultin el bitcoin fins als seus màxims històrics, possiblement fins i tot més enllà, gràcies al gran flux de capital institucional que es preveu que entri al mercat. Segons una enquesta publicada per Bitwise aquest dijous, un 88% dels assessors financers enquestats veuen aquests fons cotitzats com un importantíssim catalitzador alcista i estarien disposats a comprar bitcoin després de la seva aprovació… encara que només el 39% esperava un vistiplau regulatori aquest any. Bitwise es troba entre els gestors d'actius amb sol·licituds d'ETF de bitcoin al comptat en espera de notícies de la SEC.

D'altra banda, el director de recerca de Matrixport, Markus Thielen, va matisar l'informe negatiu de la companyia singapurenca en què afirmaven que veien la SEC rebutjant els fons cotitzats al comptat. Segons aquest expert, Matrixport sí que veu una aprovació regulatòria per a aquests productes d'inversió, encara que creuen que els repunts que preveu el mercat trigaran més del previst a arribar, ja que hi ha una sèrie d'indicadors tècnics que estarien indicant que la tendència alcista de la criptomoneda reina està en perill.

D'altra banda, Thielen ha indicat que una vegada que els ETF de BTC al comptat siguin aprovats, els inversors canviaran ràpidament el seu enfocament a l'ETH, ja que es podrien aprovar els ETF al comptat de la segona cripto més gran del món al voltant del mes de maig. "Cal esperar que l'ETH obtingui un rendiment molt superior al del BTC", pronostica Thielen. Durant els últims mesos, K33 Research va anul·lar el consell de compra sobre ETH després del mal rendiment i el poc interès generat després del llançament dels fons cotitzats de futurs de la principal altcoin.

Últimas noticias