Les criptos busquen suport: el bitcoin recupera els 42.000 després de la sagnia de dimecres

Les criptomonedes van caure bruscament durant aquesta última jornada, amb BTC perdent els 41.000 punts

Per

Bolsamania | 04 gen, 2024

Les criptomonedes intenten recuperar-se després d'un dimecres negre per a l'espai dels actius digitals. El bitcoin (BTC), que recentment va assolir un màxim de 21 mesos i es va quedar a prop dels 46.000 punts, cotitza ara per sota dels 43.000 dòlars després d'arribar a caure per sota de 41.000 dòlars durant les últimes 24 hores. Per part seva, l'ethereum (ETH) ha caigut una mica més durant l'última jornada i es va quedar a punt de perdre els 2.100 dòlars, encara que se situa ara lleugerament per sobre dels 2.200 dòlars.

La resta d'altcoins segueix un patró similar. Els moviments de consolidació observats durant els primers compassos de dimecres van ser seguits d'una abrupta caiguda al voltant de la una de la tarda, amb tokens com la solana (SOL) perdent gairebé un 9% durant les últimes 24 hores i retrocedint novament per sota dels 100 dòlars. Altres com XRP, cardano (ADA), avalanche (AVAX), dogecoin (DOGE) polkadot (DOT) o polygon (MATIC) han patit caigudes superiors al 8% que, en alguns casos, han superat el 10%.

Els analistes i els inversors es pregunten què hauria pogut desencadenar aquesta caiguda dels preus després dels nombrosos pronòstics alcistes i l'optimisme regnant al mercat. Una resposta acceptada entre alguns experts ha estat que, precisament, aquest optimisme desmesurat ha estat el principal causant d'aquesta reculada.

"El palanquejament al mercat era molt alt abans de la caiguda, sent-ne els llargs els principals agressors, evident per les taxes de finançament i les primes de futurs que empenyien a taxes anualitzades superiors al 50%. Això va deixar el mercat extremadament exposat a la volatilitat a la baixa", explica Vetle Lunde, analista principal de K33 Research, que creu que aquesta caiguda no és més que "una típica liquidació de llargs". Les dades de CoinGlass semblen donar suport a aquesta tesi, ja que a prop de 560 milions de dòlars de posicions llargues palanquejades en derivats (apostes a preus més alts amb diners prestats) s'han liquidat durant l'última jornada, la quantitat més gran en 3 mesos.

La companyia de recerca d'actius digitals CryptoQuant també va atribuir la caiguda a les taxes de finançament excepcionalment altes al mercat de futurs de bitcoin, i va afegir la caiguda dels miners de bitcoin i altres empreses de criptos a borsa i les altes taxes de guanys dels titulars a curt termini com altres factors que van recolzar aquest retrocés. Aquests experts, que veuen el bitcoin trencant aquest any amb els seus màxims històrics, destaquen que l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat podria crear un escenari de "comprar els rumors, vendre la notícia" que exerciria pressió baixista en els preus de la criptomoneda reina abans d'impulsar-la a cotes mai vistes.

En aquest sentit, la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) es va reunir ahir amb algunes de les principals borses nord-americanes com NYSE, Nasdaq o CBOE per ultimar alguns detalls de cara a la seva decisió final sobre els ETF. Segons experts com Eric Balchunas, analista sènior de fons cotitzats de Bloomberg, aquests conclaves podrien ser una pista que el regulador és favorable a l'aprovació d'aquests fons. D'altra banda, alguns mitjans nord-americans han publicat que, igual que JP Morgan, Goldman Sachs podria ser un dels socis principals de BlackRock al seu ETF al comptat.

No obstant això, hi ha qui encara és escèptic pel que fa a l'aprovació. Ahir, la companyia d'inversió en actius digitals Matrixport va publicar un informe que contradeia la seva postura prèvia en què s'assegurava que la SEC acabaria rebutjant els fons cotitzats de bitcoin al comptat. Anteriorment, la companyia radicada a Singapur assegurava que el regulador donaria el vistiplau a aquests productes d'inversió i que la criptomoneda reina pujaria ràpidament fins als 50.000 dòlars.

Jihan Wu, cofundador de Matrixport, va dir que era poc probable que l'informe desencadenés la caiguda i va assenyalar la debilitat de les accions relacionades amb les criptomonedes durant els últims dies com un factor desencadenant de les vendes al mercat de criptoactius. "No és realista creure que un informe de Matrixport pugui desencadenar la caiguda d'un mercat de la mida d'un bilió de dòlars", va destacar al compte de X (antiga Twitter), alhora que es va inclinar pel mal rendiment d'algunes accions relacionades amb les criptos com a principal desencadenant. Nombrosos experts han refutat l'anàlisi negativa de Matrixport.

Últimas noticias