Les criptomonedes titubegen: el bitcoin es dirigeix a un tancament mensual negatiu

La criptomoneda reina ha perdut a prop d'un 4% el juliol

Per

Bolsamania | 31 jul, 2023

El mercat de les criptomonedes afronta la darrera sessió del mes de juliol amb signe mixt. El bitcoin (BTC) repunta amb moderació a les últimes 24 hores i s'acosta als 29.400 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es deixa al voltant d'un 0,5% i se situa per sota dels 1.870 dòlars.

La veritat és que el darrer mes no ha estat gens positiu per als actius digitals. El bitcoin s'adreça a un tancament mensual clarament negatiu, i ha perdut a prop d'un 4% respecte als més de 34.000 dòlars amb què va començar el setè mes de l'any. Una trajectòria decebedora si es té en compte tant la inèrcia amb què va començar el juliol com el rendiment històric de la criptomoneda reina aquest mes.

Nombrosos experts assenyalen que caldrà que es restitueixi el flux de bones notícies al voltant dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat, especialment el de BlackRock. La gestora dirigida per Larry Fink va revolucionar el mercat de les criptomonedes el juny passat i va insuflar nova vida al bitcoin amb la seva proposta, la qual ha estat inicialment desestimada per la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès).

BlackRock, que ha realitzat una segona sol·licitud igual que altres actors institucionals com Invesco, té confiança que el producte rebi el vistiplau del regulador, però els especialistes en criptomonedes creuen que el procés podria estendre's més del que pensa el mercat i s'endarrerirà fins a finals d'any.

En aquest sentit, un bon grapat d'analistes anticipa un augment de la volatilitat de les principals criptos del mercat fins a finals d'any. Així, assenyalen des de QCP Capital, hi haurà diverses oportunitats perquè els inversors comprin alguns criptovalors a preu reduït abans que la possible fallada favorable de la SEC o una hipotètica reducció dels tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed) abans de finals d'any puguin impulsar a l'alça aquests actius.

"El fet que BTC i ETH hagin mantingut els seus nivells de preus hauria de donar més confiança als alcistes", assenyala Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital.

Aquest expert no espera "una pujada del mercat de la nit al dia" i veu la reducció a la meitat del 2024 com el proper gran estímul per als preus. "Fins aleshores, els alcistes faran bé d'acumular quan sigui oportú i els baixistes poden voler practicar una gestió vigilant del risc", apunta.

A la resta del mercat, caigudes generalitzades a la majoria d'altcoins. Dogecoin (DOGE) perd un 1,5%, igual que la solana, mentre que el cardano (ADA) retalla un 0,7% i tron (TRX) es deixa a prop d'un 4%.

Últimas noticias