Les criptomonedes es prenen un respir després de les actes de la Fed

El banc central aposta per mantenir els tipus d'interès a nivells elevats durant el 2023

Per

Bolsamania | 05 gen, 2023

El mercat de les criptomonedes mira novament cap avall aquest dijous. El bitcoin (BTC) cedeix un 0,2% a les últimes 24 hores, amb la criptomoneda reina tractant de mantenir els 16.800 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) cotitza pràcticament pla i se situa als 1.250 dòlars. A l'últim dia, el mercat ha perdut un 0,1% de capitalització borsària.

Després de diverses jornades de repunts, el mercat s'ha pres un respir després de la publicació de les actes de la reunió de la Reserva Federal (Fed) del desembre. Tot i això, no ha canviat gaire el panorama per al bitcoin, que segueix “en consolidació, animat lleugerament per una millor gana pel risc al mercat, però encara en el rang que s'està movent”, apunta Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda. “Si la gana pel risc continua sent positiva, és possible que es produeixi un moviment a l'alça, però no estic segur que els operadors es deixin endur massa. Els vents en contra continuen sent significatius per a les criptomonedes i pot trigar algun temps que els operadors es tornin a pujar a bord”, afegeix aquest expert.

Les actes deixen clara la postura del banc central nord-americà, que aposta per mantenir els tipus d'interès a nivells elevats fins que les dades donin prou confiança que la inflació, que està resultant ser “més persistent del previst”, és a prop de tornar a l'objectiu del 2%. Arribar a aquest punt, és clar, “probablement” pot portar “un temps”.

En aquest sentit, i malgrat reconèixer tots els participants al Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) que no s'haurien de reduir l'objectiu terminal dels fons federals durant el 2023, la Fed també ha assenyalat que la “flexibilitat” està a la seva agenda. "La majoria dels participants van posar èmfasi en la necessitat de mantenir la flexibilitat i l'opcionalitat a l'hora d'adoptar una política més restrictiva", van assenyalar els funcionaris. Això suggereix una pujada menor, possiblement de 25 punts bàsics, el proper conclave de febrer.

Segons les dades de l'eina FedWatch de CME, aquest seria el cas, ja que hi ha un 66% de probabilitat que la Fed opti per aquesta pujada sensiblement menor que les darreres dutes a terme. Cal recordar que, a l'última reunió del 2022, el banc central va elevar la previsió de la taxa terminal dels interessos fins al 5,1%, fet que implicava una pujada addicional de 75 punts bàsics des dels seus nivells actuals.

"El més decebedor de les actes de la Fed va ser que no indicaven que els membres del FOMC tinguessin la intenció de baixar els tipus d'interès aquest any, un cop hagin assolit el punt àlgid del cicle de tipus d'interès", destaca Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, que creu que "els operadors estan convençuts que la Reserva Federal iniciarà el procés de retallada dels tipus d'interès aquest any, ja que no es vol arriscar que l'economia entri en una profunda recessió".

“El risc que es cometi un error de política monetària torna a ser altíssim, ja que la Reserva Federal es mostra una vegada més obstinada al seu enfocament i poc preocupada per l'economia. La seva política monetària està destinada a alentir l'economia nord-americana i és molt probable que l'alentiment sigui significatiu, cosa que la Fed no creu”, sentencia Aslam.

Mentrestant, poques notícies ressenyables a l'esfera de les criptomonedes. Mentre la guerra entre Gemini i Digital Currency Group continua oberta, avui s'ha conegut que un antic advocat d'FTX va proporcionar informació al Departament de Justícia, l'FBI i la SEC sobre el fallit 'exchange' i Sam Bankman-Fried, que recentment es va declarar innocent de tots els càrrecs penals imposats per la Justícia nord-americana.

A la resta del mercat, caigudes destacades en alguns criptovalors com la solana (SOL), que s'enfonsa un 5% i perd l'impuls que va rebre després dels elogis del fundador d'Ethereum Vitalik Buterin. El dogecoin (DOGE) i el Shiba inu (SHIB) són les úniques de les principals criptos que aconsegueixen pujar de forma destacada: un 1,6% i un 3,9%, respectivament. Entre les que ho estan fent pitjor, el litecoin (LTC) es deixa un 1,7% i el ripple (XRP), un 1,5%.

Últimas noticias