Les criptomonedes es disparen després de la victòria parcial de Ripple contra la SEC

El bitcoin marca nous màxims anuals als 31.800 dòlars

Per

Bolsamania | 14 jul, 2023

Revolució al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) repunta un 3% fins als 31.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) puja un 7% i escala fins als 2.000 dòlars. La capitalització borsària del mercat ha crescut un 6,2% durant les últimes 24 hores, fins als 1,26 bilions de dòlars, amb el bitcoin marcant nous màxims anuals als 31.814 dòlars. El culpable? Ripple (XRP).

Aquest dijous, Ripple Labs es va anotar una victòria parcial contra la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) al contenciós que les dues institucions mantenen des del 2020. Segons va dictaminar el Tribunal de Districte per al Districte Sud de Nova York, la venda del criptovalor XRP a les borses i a través d'algoritmes no va constituir un contracte d'inversió com defensava el regulador nord-americà.

La notícia va impulsar amb força el ripple, ja que el criptovalor va pujar un 96% en un moment donat per canviar de mans a 93,6 centaus, el nivell més alt des del març del 2022, abans de la implosió de Terra. Les pujades després de la decisió han permès a XRP superar Binance coin (BNB) i erigir-se com a quarta criptomoneda més gran del mercat: en aquests moments, ripple té una capitalització borsària de més de 41.400 milions de dòlars, mentre que la del criptovalor nadiu de Binance es troba més de 900 milions per sota.

Cal assenyalar que, després de conèixer la notícia, importants criptoborses com Coinbase, Crypto.com, Bitstamp o Kraken han anunciat que tornaran a negociar XRP a la seva plataforma, mentre que altres com Gemini han assenyalat que estan estudiant fer-ho.

De la mateixa manera, altres altcoins assenyalades per la SEC en diferents demandes com ara cardano (ADA) o solana (SOL) han pujat un 25% i un 30%, respectivament, en les últimes 24 hores.

"La decisió en el cas Ripple és important, ja que específicament fa que el comerç al mercat secundari de criptovalors d'utilitat quedi fora de la jurisdicció de la SEC, alhora que preserva la seva jurisdicció sobre la recaptació de fons institucionals. Aquesta és una molt bona notícia per als intercanvis de criptomonedes i els inversors pel que fa a una àmplia gamma de criptovalors identificats per la SEC a les demandes de Coinbase i Binance", assenyala Dave Weisberger, cofundador i CEO de la plataforma de negociació algorítmica de criptomonedes CoinRoutes.

Tot i això, el tribunal sí que creu que la venda institucional d'XRP va violar les lleis federals del mercat de valors i, per tant, el criptovalor podria ser definit com un valor.

"El tribunal ha determinat que Ripple infringeix la legislació sobre valors, concretament en relació amb les vendes directes a inversors institucionals. Com a tal, XRP no només es considera un valor, sinó que han sorgit dubtes sobre la legalitat de la seva oferta. respecte a aquestes vendes, el tribunal ha confirmat que la llei va ser efectivament violada, marcant una victòria considerable per a la SEC i asseient un precedent per a les seves accions legals contra altres criptodivises”, apunta Townsend Lansing, cap de producte de CoinShares.

De la mateixa manera, Lansing creu que "és important assenyalar" que els inversors institucionals que van comprar directament de Ripple es poden "trobar subjectes a litigis d'acció col·lectiva com a subscriptors potencials". "Aquesta és una àrea que cal vigilar a prop, especialment si grans capitalistes de risc hi van estar involucrats", afegeix.

Tot i això, l'impressionant repunt d'XRP en particular i del mercat de les criptomonedes en conjunt sembla evidenciar que els inversors encara no han paït del tot aquesta part de la sentència... o l'estan ignorant del tot.

A la resta del mercat, destaquen, com no podia ser altrament, les alces. Dogecoin (DOGE) repunta un 8%, mentre que polygon (MATIC) puja un 17%.

Últimas noticias