Les condicions del mercat a El Salvador retarden la proposta de bons del bitcoin

La decisió es deu a l'alta volatilitat i la situació provocada per la guerra entre Ucraïna i Rússia

Per

Bolsamania | 23 mar, 2022

El Salvador va programar per primera vegada el llançament d'un bo del bitcoin de mil milions de dòlars entre el 15 i el 20 de març. Tot i això, segons la informació d'FXEmpire, la volatilitat del mercat i les condicions desfavorables són les raons que han provocat que es posposi fins al setembre.

Des del Ministeri de Finances del país centreamericà es va avisar que el llançament podia ser prorrogat fins al setembre. En concret, el ministre Alejandro Zelaya, va dir: "ara no és el moment d'emetre el bo a causa de les condicions desfavorables del mercat".

Entre les causes per prendre aquesta decisió, Zelaya va parlar en un programa de televisió en què va nomenar l'actual volatilitat del mercat de criptomonedes i la guerra entre Rússia i Ucraïna com a factors principals que havien portat el govern a posposar el llançament del bo del bitcoin.

Aquest bo seria proporcionat per la companyia de criptoinfraestructura, Blockstream, que utilitza el Protocol Líquid per ampliar l'adopció del bitcoin. Carlos Acevedo, expresident del banc central d'El Salvador, va dir: "Si això és un fracàs, es tanquen moltes portes. Aquesta emissió definirà molt".

Al novembre, El Salvador va planejar construir una Ciudad Bitcoin a prop del volcà Conchagua, finançada pels ingressos dels bons que compti amb residencials i comercials, serveis, entreteniment, restaurants i un aeroport. El pla anomenat Bons del volcà utilitzaria el volcà com a font d'energia per a la mineria. El govern va assegurar que convertiria 500 milions de dòlars en la criptomoneda i utilitzaria els altres 500 milions per a la infraestructura i la mineria del bitcoin.

L'adopció del bitcoin com a moneda legal a El Salvador es remunta al setembre passat quan es va convertir al primer país a fer-ho. El president salvadorenc, Nayib Bukele, va anunciar per primera vegada la llei del bitcoin el juny del 2021, fent una gran promesa als seus ciutadans. Entre altres coses, va dir que digitalitzaria l'economia, disminuiria la dependència del dòlar nord-americà, reduiria les taxes de remeses que representen al voltant del 20% del producte interior brut del país i impulsaria la inversió.

Per la seva banda, el Fons Monetari Internacional (FMI) va iniciar pressions contra el país perquè abandonessin el bitcoin com a moneda de curs legal pels grans riscos als quals s'atenien sobre l'estabilitat financera.

Últimas noticias