Les 5 raons del l'auge de l'ethereum: fins a on pujarà la 'cripto' número dos?

La segona cripto per capitalització de mercat apunta als 2.200 dòlars

Per

Bolsamania | 19 feb, 2021

El mercat de les criptodivisas ha estat pujant en el seu conjunt a la calor del ral·li del bitcoin i de l'interès corporatiu que la creació de Satoshi Nakamoto ha suscitat recentment. La capitalització total dels més de 8.000 actius que existeixen a dia d'avui ha superat els 1,5 bilions i ha fet pujar altres actius digitals com l'ethereum, que apunta a 2.000 dòlars després d'una nova fita històrica per sobre dels 1.900 dòlars.

A dia d'avui, la creació de Vitalik Buterin és la número dos de les monedes digitals, amb una capitalització de mercat que ascendeix a una quarta part de la valor del bitcoin (200.000 milions de dòlars). El que la diferència de la resta d''altcoins' -monedas alternatives al bitcoin- com litecoin o ripple és que es tracta d'un superordinador complet que permet contractes intel·ligents perquè els desenvolupadors aprofitin i construeixin aplicacions descentralitzades, que són en molts casos la base de les finances descentralitzades -DeFi pel seu nom en anglès-.

És precisament el creixement dels intercanvis descentralitzats, les plataformes d'intercanvi de swaps i l'eclosió de les DeFi una de les raons que estan donant suport ara al preu, a l'igual que a la bombolla de 2017 ho van ser les ofertes inicials de divises construïdes sobre la xarxa d'ethereum.

El 2018, els preus del criptoactiu es van desplomar gairebé un 95% per tocar fons al voltant dels 80 dòlars al desembre d'aquest any. Va passar els següents 18 mesos amb mínims d'entre 100 i 270 dòlars, amb un breu repunt per sobre d'aquesta xifra el juny de 2019. No va sortir realment del seu llarg mercat baixista fins a finals de juliol de 2020, quan va superar els 400 dòlars per primera vegada en dos anys, a la calor del ja esmentat interès en les finances descentralitzades.

No obstant això, si bé aquests fonaments ajuden el creixement de l'ethereum, ha estat l'auge del bitcoin per sobre de 52.000 dòlars el que li ha donat impuls. De fet, aquest any, el preu de la moneda de Buterin ha pujat un 160%, davant el 78% del bitcoin durant el mateix període. "El repunt de la criptodivisa sembla ser més orgànic i impulsat des de dins del món cripto. Els inversors estan començant a veure el valor dels projectes que hi ha darrere d'aquesta tecnologia i generant entusiasme al mercat", explica Alejandro Zala, Country Manager de Bitpanda a Espanya.

Un tercer factor que ha inflat el seu valor és que es tracta d'una moneda barata en comparació amb el bitcoin i amb potencial i projecció molt superiors a la resta. Els analistes creuen que els inversors també estan comprant ethereum alhora que bitcoins i molts altres estan fent servir la segona moneda digital més operada per diversificar les seves carteres.

D'altra banda, també influeix que l'any passat es va llançar una actualització de la xarxa anomenada Ethereum 2.0. Els seus defensors sostenen que això hauria d'ajudar l'ethereum i la moneda, que en realitat s'anomena ether, a fer-se més gran. L'actualització encara està en marxa. Finalment, aquest mes, la borsa de derivats CME (Chicago Mercantile Exchange) va llançar futurs d'ethereum, cosa que podria obrir les portes a més inversors institucionals per entrar en acció.

Per tots aquests motius, analistes i inversors esperen que el preu superi els 2.000 dòlars, tot i que el nivell que realment interessa són els 2.200 dòlars, que trencarà si supera el nombre rodó. Algunes projeccions situen aquesta cripto als 2.800 dòlars a finals de 2021, per catapultar-la fins als 19.000 dòlars a finals de juliol de 2024, segons beincrypto.

Últimas noticias