La SEC i la inflació enfonsen les 'criptos': el bitcoin podria provar els 20.000 dòlars

Demà es coneixerà l'IPC de gener als Estats Units

Per

Bolsamania | 13 feb, 2023

Gir baixista en les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja lleugerament després de perdre un 4,5% a l'última setmana i es queda per sota dels 21.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix un 0,85%, ha perdut més d'un 7% als últims set dies i amenaça de perdre els 1.500 dòlars.

"Sembla que els alcistes han perdut la gana una vegada més, ja que el preu mostra més debilitat", indica Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade. Segons aquest expert, la principal raó per la qual les 'criptos' estan caient és el temor que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) dels Estats Units suspengui l''staking' (apostes) de criptomonedes a la primera economia del món.

El regulador nord-americà va multar l'exchange Kraken i li va prohibir prestar aquest tipus de serveis dins del territori nord-americà. La multa també ha servit com a advertiment per a totes les plataformes que prestin serveis similars, com és el cas de Coinbase, el CEO i el cofundador del qual ha recalcat el “terrible” camí que emprendria la SEC de començar aquesta croada.

“La qüestió que es plantegen ara molts operadors i inversors és fins a quin punt es veurà afectat el sector si es prohibeix als operadors al detall fer apostes als Estats Units. L'staking ha estat una part important de l'equació i si deixa d'estar disponible, pot influir en molts al sector”, apunta Aslam.

D'altra banda, Joe DiPasquale, conseller delegat del gestor de fons de criptomonedes BitBull Capital, ha assenyalat que el bitcoin està fent “una prova de la part inferior” després de fregar amb la punta dels dits els 24.000 dòlars. Segons aquest expert, els propers dies decidiran si la criptomoneda reina torna a mirar cap als 23.000 dòlars o caurà “bastant ràpid” fins als 20.000 dòlars.

Així mateix, les criptos també fixen el focus en l'esfera macroeconòmica, ja que la dada d'inflació del gener als Estats Units que es coneixerà aquest dimarts pot capgirar el mercat. En aquest sentit, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, destaca que la renda variable nord-americana va registrar als últims cinc dies “la seva pitjor setmana des que va començar l'any” motivada pels comentaris 'hawkish' dels funcionaris de la Reserva Federal (Fed) després de la sorprenent dada d'ocupació.

“Els comentaris de línia dura de molts membres estan minant el sentiment, a mesura que augmenta la tensió abans de les importants dades de l'IPC dels Estats Units que es publicaran dimarts. Si la inflació nord-americana no ha disminuït, o ho ha fet prou, o, Déu no ho vulgui, ha pujat inesperadament en termes anuals, podríem veure ràpidament com l'optimisme posterior a les nòmines i la fixació de preus a l'escenari “Rínxols d'Or” deixa el seu lloc a la por i al caos”, subratlla aquesta experta.

Per part seva, Aslam es mostra molt clar sobre els escenaris possibles després de la lectura d'inflació. “Si la inflació mostra una millora i cau encara més de la seva anterior, aleshores seria la millor notícia per als jugadors del mercat i és molt probable que porti més alcistes al mercat. No obstant això, si la lectura comença a fer un gir de 180 graus i mostra un repunt, podríem veure fàcilment com s'escampa el pànic entre els operadors, ja que és més que probable que anticipin una política molt més dura per part de la Reserva Federal. En aquestes circumstàncies, fins i tot seria erroni pensar que el tipus a final d'any s'acosti a la projecció actual del 5% al 5,25%”, sentencia.

A la resta del mercat, caigudes generalitzades. Ripple (XRP), cardano (ADA) i polygon (MATIC) retrocedeixen més d'un 2%. Entre els valors en positiu trobem la solana (SOL) i el dogecoin (DOGE).

Últimas noticias