Eufòria 'cripto': bitcoin, a prop de 31.000 dòlars, i ethereum supera els 2.100 dòlars

L'actualització Shanghai d'Ethereum i la dada d'IPC dels Estats Units impulsen els actius digitals

Per

Bolsamania | 14 abr, 2023

Les criptomonedes segueixen fermes al seu camí alcista. El bitcoin (BTC) puja per sobre del 2% a les darreres 24 hores i es disposa a reconquerir els 31.000 dòlars (30.900 dòlars), mentre que l'ethereum (ETH) celebra l'èxit de l'actualització Shnghai pujant més d'un 10% i depassant els 2.100 dòlars.

Molts operadors havien estat esperant el final de l'actualització per començar l'acumulació de posicions llargues. Les notícies neutrals sobre la inflació dels Estats Units més la demanda diferida van empènyer el preu d'ETH a l'alça”, assenyala Ilya Volkov, CEO i cofundador del proveïdor de serveis de comerç de criptomonedes YouHodler.

Per la seva banda, Jake Boyle, director del bròker de criptos, es mostra molt optimista. “S'han fet molts progressos, i se'n faran molts. Això pinta un panorama tremendament optimista de cara al futur”, assenyala.

I és que els temors d'una venda massiva després de la compleció de Shanghai semblen haver desaparegut del tot. Segons Boyle, això és perquè el perfil dels inversors a l'ecosistema Ethereum “tendeix a ser de més escala”, per la qual cosa estan més centrats en el llarg termini. "Sembla ser de grau institucional i no crec que aquest tipus d'inversor s'afanyi a vendre en aquest moment", recalca.

Així mateix, sembla haver-hi cert consens entre analistes que, després de la resistència mostrada pels actius digitals enmig de la recent crisi bancària, només un empitjorament sever de les condicions macroeconòmiques podria enfonsar el preu de les criptos. De fet, n'hi ha que ja estan recomanant invertir en bitcoin com a refugi davant la creixent tensió geopolítica entre la Xina i els Estats Units.

“L'ETH es manté al mateix canal de tendència alcista des de principis d'any. Si la situació macroeconòmica no empitjora, és poc probable que la tendència actual canviï en un futur proper, tot i que la pressió venedora augmentarà a les properes setmanes a causa del desbloqueig de liquiditat”, afegeix Volkov.

Per part seva, Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, adverteix que els inversors “han de ser conscients que encara no estem completament fora de perill”. “Es va apostar una gran quantitat d'ethereum i la cua per sortir-ne és força gran, per la qual cosa es pot produir una reculada en el preu”, subratlla.

“El bitcoin, que marca en gran manera la narrativa de tot el sector, continua avançant en la direcció correcta. Dit això, molts creien que si el BTC assolia el nivell dels 30.000 dòlars es produiria un repunt significatiu de la criptodivisa, i no n'hem vist cap indici, cosa que clarament és motiu de preocupació o indica un petit debilitament del mercat”, afegeix.

A la resta del mercat, pujades destacades del voltant del 5% a Binance coin (BNB), ripple (XRP), polygon (MATIC), solana (SOL) i el litecoin (LTC). El cardano (ADA) repunta un 8%, igual que el dogecoin (DOGE).

Últimas noticias