És poc probable que el bitcoin eludeixi la regulació, avisa el banc central de Suècia

El país està en procés d'endurir les normes per a les plataformes de compravenda

Per

Bolsamania | 02 jun, 2021

Actualitzat : 12:35

És poc probable que el bitcoin i altres monedes digitals escapin de la vigilància reguladora per molt més temps, ja que les autoritats de supervisió monetària estan buscant fórmules per legislar aquests actius davant l'enorme popularitat del fenomen, segons el governador del banc central de Suècia.

Tot i que els responsables de la política monetària han expressat un escepticisme gairebé generalitzat cap al bitcoin i els seus rivals, les monedes digitals han seguit guanyant adeptes. Això ha portat alguns dels més grans noms de les finances a intervenir-hi, ja que bancs de Wall Street com Goldman Sachs Group Inc ofereixen serveis de negociació vinculats a les monedes digitals.

"Quan alguna cosa es fa prou gran, entren en joc els interessos dels consumidors i el rentat de diners", va assenyalar aquest dilluns el governador del Riksbank, Stefan Ingves. "Així que hi ha bones raons per creure que la regulació arribarà". Erik Thedeen, cap del regulador financer suec, va dir dimarts que "és bastant evident que es necessita alguna forma de regulació".

La ministra de mercats financers de Suècia, Asa Lindhagen, va dir que el govern ja està en procés d'endurir les normes per a les plataformes d'intercanvi de monedes digitals. Però el va qualificar com un "treball en progrés a nivell internacional". També va dir que abordar el risc de blanqueig de diners que representen les criptodivises és una "qüestió molt important" que requerirà un treball transfronterer.

Últimas noticias