Els EUA revisa la regulació del bitcoin, però "és poc probable que el prohibeixi
Possiblement la nova normativa que fa aflorar els EUA "serà més restrictiva", indica Naeem Aslam
Funcionaris de l'administració Biden estarien estudiant les "llacunes" en la regulació de les monedes digitals després de l'últim episodi de volatilitat al mercat, cosa que és un clar senyal que aviat podrien proposar-se noves regles. És molt probable que la nova normativa que fa florar els EUA "sigui més restrictiva", comenta Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade. No obstant això, creu que hi ha poques possibilitats que "prohibeixi el bitcoin".
Persones familiaritzades amb l'assumpte han informat a The Washington Post que la Casa Blanca està estudiant si els actius digitals com el bitcoin poden ser utilitzats per finançar activitats terroristes. També estan reflexionant sobre si els inversors minoristes han de ser protegits de les fluctuacions extremes de preus dels mercats d'actius digitals.
La breu caiguda del bitcoin per sota dels 30.000 dòlars la setmana passada va desencadenar una onada de vendes causades pel pànic, ja que els mercats d'actius digitals van perdre a prop d'un bilió de dòlars en valor en només deu dies. De màxim a mínim, el mercat d'actius digitals es va reduir gairebé a la meitat entre mitjans d'abril i mitjans de maig.
Una nova proposta del Tresor dels Estats Units que exigiria als posseïdors de criptodivises que declaressin totes les transferències superiors a 10.000 dòlars a l'Agència Tributària va ser un dels molts catalitzadors de la caiguda. El pla de l'administració Biden de duplicar la plantilla d'aquest organisme durant la pròxima dècada també va ser una font de preocupació entre els inversors, que consideren que els Estats Units està perdent ràpidament la seva competitivitat en assumptes relacionats amb la fiscalitat i els mercats d'actius digitals.
De moment, els legisladors federals no creuen que les oscil·lacions salvatges dels preus de les monedes digitals puguin amenaçar l'estabilitat del mercat financer en general, afirma The Washington Post, tot i que els riscos mereixen ser vigilats. "Són conscients que hi ha tot tipus de riscos en abstracte i coses que cal tenir en compte, però encara estan en gran mesura en una postura d'esperar i veure", recull el mitjà.
Al seu punt àlgid, el mercat de les monedes digitals estava valorat col·lectivament en més de 2,5 bilions de dòlars, una xifra ínfima en comparació amb el sistema financer en general. No obstant això, a mesura que les monedes digitals segueixin creixent, la qual cosa el govern nord-americà consideri un risc acceptable, pot canviar.
Per als inversors institucionals, tant una nova normativa com un creixement ells "ho interpretaran com un senyal de confiança perquè podran involucrar-s'hi encara més", indica Aslam. "Fins al moment, veiem un fort compromís dels inversors institucionals nord-americans, i no sembla haver-hi senyals que aquest flux es redueixi en breu", sentencia.