El CEO de Binance dimitirà i pagarà una multa de 4.300 milions per blanqueig

S'acusa la companyia d'operar il·legalment als EUA

Per

Bolsamania | 22 nov, 2023

El conseller delegat de Binance, Changpeng Zhao, dimitirà després d'assolir la companyia un acord amb el Departament de Justícia, el Tresor i la Comissió del Mercat de Futurs (CFTC) per violar les lleis contra el blanqueig de diners i la regulació dels mercats de valors, cosa que comportarà també el pagament d'una multa de 4.300 milions de dòlars (uns 3.900 milions d'euros), segons ha avançat The Wall Street Journal.

Els càrrecs contra Binance es van presentar formalment el març passat, a qui s'acusava d'operar il·legalment al país, ja que la companyia havia eludit la responsabilitat de registrar-se com a operador, un pas necessari per dur a terme la seva activitat de compra i venda de criptomonedes al país.

D'acord amb l'operativa descrita pels investigadors nord-americans, la plataforma devia transmetre milers de milions de dòlars dels seus inversors a una societat controlada per Zhao sense advertir-ho als clients.

El supervisor borsari va acusar la plataforma d'operar "amb menyspreu flagrant de les lleis federals de valors i de les proteccions que aquestes lleis proporcionen als inversors i al mercat".

Zhao, també conegut a dins del sector com CZ, ha comparegut aquest dimarts davant el tribunal federal de Seattle, als EUA, per acceptar els càrrecs presentats pel Departament de Justícia i elb econòmiques.

CZ, una de les personalitats més prominents de l'espai de les criptomonedes, haurà de pagar una multa de 50 milions de dòlars i s'enfronta a uns 18 mesos a la presó. Amb tot, la sentència, que es coneixerà el mes de febrer vinent, es podria reduir després de reconèixer la seva culpabilitat. Richard Teng, director de mercats regionals de la companyia, serà el nou CEO, un moviment que feia mesos que es coïa.

Al compte de X (antiga Twitter), CZ ha reconegut que va cometre "errors" i que ha d'"assumir la responsabilitat" d'aquests. "Com a accionista i exCEO amb coneixement històric de la nostra empresa, seguiré a disposició de l'equip per consultar segons calgui, d'acord amb el marc establert a les nostres resolucions de l'agència nord-americana", ha afegit, alhora que ha subratllat que les agències nord-americanes no han assenyalat que Binance s'hagi "apropiat indegudament de fons dels usuaris" ni que hagi "manipulat el mercat".

Aquesta notícia es produeix després de declarar la justícia nord-americana Sam Bankman-Fried, l'altre temps conegut com a 'rei de les criptomonedes', com a culpable dels set càrrecs de frau criminal en contra, per desviar milers de milions de dòlars de diners dels seus clients i provocar la fallida d'FTX.

Últimas noticias