El bitcoin s'enfonsa, però els 33.000 resisteixen i les altcoins es dessagnen per la guerra a Ucraïna

Els actius digitals acumulen una caiguda de més del 20% durant la última setmana

Per

Bolsamania | 24 feb, 2022

El mercat de les criptomonedes s'ha vist presa del pànic aquest dijous i una onada de vendes ha escombrat el bitcoin i les altcoins després que el president rus, Vladimir Putin, hagi portat l'escalada del conflicte amb Ucraïna a un nou terreny després de llançar un atac a gran escala contra Ucraïna. Els mercats globals han reaccionat amb fortes caigudes per als actius de risc i pujades de la mateixa envergadura per als refugis segurs, amb alces del petroli o l'or. Les borses pateixen i les monedes electròniques, on les sacsejades solen carregar amb més força, es dessagnen, demostrant una vegada més que han perdut el seu rol de cobertura i es comporten com una acció de risc.

El bitcoin cedeix a prop d'un 9%, fins a preus per sota dels 35.000 dòlars, però encara se situa lluny dels suports dels 33.000 i dels mínims de gener als 32.855 dòlars. "Els 32.500 semblen més aviat el 'punt de no retorn'", avisa John Kicklighter, estrateg en cap de DailyFX. La moneda única acumula caigudes d'un 20% a la darrera setmana i no són pocs els que creuen que els 30.000 dòlars tornen a entrar en joc.

"La crisi entre Rússia i Ucraïna està afectant tots els mercats de risc en aquest moment, no només el bitcoin", comenta Nicholas Cawley, estrateg de DailyFX. "Les constants oscil·lacions de bones i males notícies dificulten la valoració i el comerç del mercat en el moment actual", indica l'expert, que creu que fins que això canviï "és difícil veure alguna raó per operar amb el bitcoin des del costat llarg o el curt”.

"Si la situació de la guerra empitjora, podríem veure el preu de la moneda digital fins i tot per sota dels 30.000 dòlars", indica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote. "Les altres criptodivises també sentiran el cop de la guerra ucraïnesa. Recordeu que quan el bitcoin esternuda, tota la criptoindústria es refreda. També hi ha el fet que els preus més alts de l'energia encareixen la mineria de criptomonedes. Així que aquesta és també una raó fonamental que impedeix que el bitcoin sigui un actiu segur a l'entorn actual", afegeix.

Pitjor ho tenen els criptovalors alternatius al bitcoin, que viuen una carnisseria i cedeixen al voltant d'un 10% de mitjana. El cardano, l'avalanche i el dogecoin encara ho estan passant pitjor i cauen un 15%. L'ethereum perd un 13% i cedeix el suport dels 2.500 dòlars per enfrontar-se amb la zona de control següent, els 2.200 dòlars. Però els experts creuen que segueix exposat a noves caigudes abans que s'estabilitzi, ja que acumula pèrdues del 25% durant els darrers set dies.

Segons els gràfics, el suport setmanal és de 2.000 dòlars, però hi ha una gran possibilitat que cedeixi per sota d'aquest nivell de preus, segons els analistes tècnics, fins als 1.850 dòlars. Tot i això, els experts no creuen que s'ubiqui per sota dels 1.800 dòlars a curt termini. En general, indiquen que qualsevol caiguda per sota aquests nivells és una oportunitat de compra.

Últimas noticias