El bitcoin segueix imparable i reconquereix els 50.000 dòlars pel boom dels ETF

Els fons cotitzats de bitcoin al comptat han atret 10.000 milions de fluxos d'inversió

Per

Bolsamania | 13 feb, 2024

El bitcoin avança posicions aquest dimarts i reconquereix el nivell dels 50.000 dòlars (50.099 dòlars) impulsat per l'arribada dels fons cotitzats de bitcoin (ETF, per les sigles en anglès) al comptat, que han atret 10.000 milions de dòlars en fluxos d'inversió.

"Els fons cotitzats en borsa (ETF) de bitcoin han sorgit com una força prominent al mercat financer, amb un èxit notable en les primeres 20 sessions de negociació. Durant aquest període, han aconseguit una fita impressionant de 10.000 milions en actius sota gestió, segons dades proporcionades per BitMEX Research", escriu Antonio Ernesto Di Giacomo, analista d'XS.com.

"Específicament, els fluxos nets per als nou ETF (que es van estrenar al gener) es van disparar fins als 2.700 milions el 9 de gener, destacant-ne noms prominents com l'iShares Bitcoin Trust de BlackRock, valorat en 4.000 milions, i el Fidelity's Wise Origin Bitcoin Fund, amb més de 3.400 milions en bitcoin sota gestió”.

Tot i això, aquest expert matisa que, mentre alguns ETF de bitcoin celebren èxits significatius, altres enfronten desafiaments.

"L'ARK 21Shares Bitcoin ETF ha creuat la fita de 1.000 milions en valor de cartera, demostrant el seu atractiu entre els inversors. D'altra banda, les sortides de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) han estat notables durant els darrers 30 dies, pujant fins als 6.300 milions de dòlars".

Amb tot, l'expert precisa que, malgrat el bon comportament a què estem assistint al mercat de criptomonedes, els inversors estan atents a mètriques importants com l'Índex de Por i Avarícia, dissenyat per contrarestar les reaccions emocionals impulsives. A data de l'11 de febrer, aquest índex registrava un valor de 71, indicant una inclinació cap a la cobdícia extrema, sent-ne 100 el nivell que marca aquesta condició. "Aquesta situació podria suggerir la possibilitat de futures vendes al mercat d'aquestes monedes digitals", avisa Di Giacomo.

Últimas noticias