El bitcoin segueix amb el seu ral·li i apunta amb decisió als 53.000 dòlars

Pujades del 20% en una setmana per a l'actiu i per a altres 'altcoins'

Per

Bolsamania | 06 oct, 2021

El mercat de les monedes digitals manté el seu to alcista aquest dimecres, després que el bitcoin aconseguís un tancament per sobre de 51.000 dòlars dimarts, nivell de preus sobre el qual se sosté. Durant l'última setmana, l'avanç és del 20%, una pujada que repeteixen algunes altcoins com l'ethereum, que cotitza sobre 3.500 dòlars. La capitalització total se situa per sobre dels 2,2 bilions de dòlars.

El sentiment sobre el bitcoin va entrar en terreny positiu de manera significativa durant la setmana passada, cosa que indica un allunyament del pànic de mercat, segons l'Índex de Por i Cobdícia, i els indicadors tècnics també mostren una millora de l'impuls a curt termini. Els experts apunten que el següent objectiu per a la reina de les criptodivises és la resistència dels 53.000 dòlars, la conquesta de la qual amb comoditat aclarirà el camí per als màxims històrics als 65.000 dòlars.

Haver recuperat els 50.000 dòlars "és una fita per al bitcoin i el 'criptovers'", apunta Edward Moya, analista d'Oanda. Qui indica que "la moneda digital està començant a mostrar signes alcistes tot i el mode risc que es deslliga a Wall Street i sembla que gran part del món minorista i institucional ha evolucionat i s'ha convertit en Long-Term-Holders (LTH ) -tenidors que aguanten les seves posicions-".

"Les pròximes directrius reguladores podrien resultar pertorbadores a curt termini, però molts operadors de criptodivises estan comprant amb gust ara en previsió que hàgim vist la major part de les pressions de venda", afegeix. Segons l'opinió d'aquest expert, "el camí cap al proper boom al mercat vindrà de la mà d'un fons cotitzat (ETF) del bitcoin, que encara podria trigar a arribar". "Però sembla que certament succeirà", augura.

"La volatilitat del bitcoin sempre és elevada en passar per nivells psicològics clau i aquest hauria de seguir sent el cas aquesta setmana". Ara bé, "si el bitcoin supera el nivell dels 52.000 dòlars, això podria desencadenar una altra onada de compres tècniques". També avisa que la divisa digital "podria passar un grapat de vegades pels 50.000 dòlars durant els pròxims dies".

LA SEC DELS EUA NO PROHIBIRÀ LES 'CRIPTOS'

Al bon to del mercat han contribuït les declaracions del president de la Comissió de Valors i Borsa dels EUA (SEC per les sigles en anglès), Gary Gensler, que ha tingut diversos frecs amb empreses de monedes digitals, però ha confirmat que els Estats Units no seguirà l'exemple de la Xina de prohibir els tokens digitals. Segons ha subratllat, no té ni l'autoritat ni la intenció.

Gensler va dir dimarts que el govern se centra en assegurar que la indústria s'adhereixi a les normes de protecció dels inversors i els consumidors, les regulacions contra el rentat de diners i les lleis fiscals. Va fer aquests comentaris durant una audiència a la Cambra de Representants després que un legislador republicà preguntés si una prohibició similar a la de la Xina estava sobre la taula als Estats Units.

Últimas noticias