El bitcoin es deixa acaronar per Powell i Wall Street, però no abandona el seu rang de preus

El president de la Fed alerta sobre les 'stablecoins'

Per

Bolsamania | 15 jul, 2021

El bitcoin cotitza pla aquest dijous, al voltant de 33.000 dòlars, després que el testimoniatge del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, davant el Comitè de Serveis Financers del Congrés, arrenqués un ral·li a Wall Street que va portar al S&P 500 a marcar un nou màxim intradiari. Els experts asseguren que les criptodivisas, que sumaven dos dies de caigudes fins ahir, es van deixar portar per l'alegria dels inversors per a remuntar en certa manera les caigudes amb les quals començava el dia el dimecres.

Amb tot, el bitcoin continua coquetejant amb la part baixa del rang de cotització en el qual porta encapsulat vuit setmanes i que va dels 30.000 als 40.000 dòlars, encara que ha estat estrenyent el seu moviment entre els 31.000 i els 34.000 dòlars aquest mes de juliol. El ethereum, per part seva, no aconsegueix recuperar els 2.000 dòlars, malgrat que puja més d'un 4% i la resta del mercat es tenyeix de verd. La capitalització total, no obstant això, a penes supera els 1,3 bilions de dòlars.

Sense massa notícies en el mercat de les criptomonedas que animessin el preu, els analistes asseguren que les compres són fruit del contagi dels avanços en els actius tradicionals per les garanties de Powell que encara no està veient un "progrés addicional substancial" en la recuperació econòmica. Això indica que és poc probable que el banc central dels Estats Units redueixi l'estímul monetari a curt termini.

"El que va ajudar al fet que les criptodivises es tornessin positives va ser l'ampli repunt de Wall Street", indica Edward Moya, estrateg de mercat sènior de Oanda. "La Fed sembla obstinadament ‘dovish’ i està disposada a tolerar uns mesos més d'augment de les pressions de preus abans de considerar un canvi de sintonia sobre el debat de la inflació transitòria/persistent".

De fet, els operadors van passar per alguna cosa els comentaris del president de la Fed sobre els criptoactius. En concret, es va referir a les monedes estables (‘stablecoins’), sobre les quals va dir que existeixen riscos potencials i requereixen una regulació per a garantir la seva seguretat. Concretament, va assenyalar que són molt semblants als fons del mercat monetari o als dipòsits bancaris "però sense regulació”.

"Tenim una tradició en aquest país en la qual els diners del públic es manté en el que se suposa que és un actiu molt segur. Tenim un marc regulador bastant fort entorn dels dipòsits bancaris, per exemple, o els fons del mercat monetari. Això no existeix realment per a les monedes estables", va dir durant el seu testimoniatge semestral sobre l'economia estatunidenca.

Ni tan sols les notícies negatives que arriben de la Xina en la seva croada contra la mineria de criptomonedes han suposat un xoc per a un mercat que ja s'ha acostumat a viure amb una dosi de por provinent de les accions del gegant asiàtic. La província d'Anhui es va convertir aquest dimecres en l'última a comprometre's a prendre mesures enèrgiques contra la pràctica d'utilitzar màquines que consumeixen molta energia per a encunyar bitcoins i altres monedes virtuals. Planeja tancar tots els projectes de mineria de criptomonedes en els pròxims tres anys a causa de l'escassetat de subministrament d'energia, va informar hf365.com.

Aquesta mandra estiuenca de les criptomonedes manté als experts en tensió, mentre s'espera que la liquidació de les accions del Grayscale Bitcoin Trust o l'actualització London d'Ethereum serveixin de catalitzador per a una mica d'acció en els actius digitals.

Últimas noticias