El bitcoin s'aferra als 30.000 dòlars després de pujar a prop d'un 20% des de dilluns

Confirma el final de la correcció i mira cap els màxims de l'any

Per

Bolsamania | 23 jun, 2023

El bitcoin s'aferra als 30.000 dòlars aquest divendres (ara cedeix lleugerament, fins als 29.950 dòlars) després d'una setmana clarament positiva en què s'ha revalorat a prop d'un 20%.

La 'cripto' ha passat de patir per les actuacions de la Comissió de Valors dels EUA (SEC) sobre Binance i Coinbase, i per la decisió de la Reserva Federal (Fed) de continuar amb les alces de tipus, a pujar gràcies a la decisió de BlackRock de demanar a la SEC l'aprovació d'un ETF de bitcoin. A més, també ha agradat l'acord de Binance amb la SEC per evitar la congelació dels seus actius als Estats Units.

Així doncs, al tancament de la setmana als mercats, l'optimisme sembla haver tornat al 'món cripto'. Les cròniques d'experts ja parlen de nivells de 50.000 dòlars per al bitcoin i ha agradat especialment aquesta decisió de BlackRock que, segons els analistes, suposa un gran recolzament per a les 'criptos' i propiciarà més pujades.

"Després de la presentació per part de BlackRock d'un ETF de bitcoin al comptat, Fidelity, la tercera empresa de gestió d'actius més gran del món, s'està preparant per presentar també un ETF de bitcoin. D'altra banda, s'ha llançat una altra borsa de criptomonedes finançada per destacats agents de les finances tradicionals (TradFi). Considerem que totes aquestes activitats amb actors de TradFi són esdeveniments positius per al desenvolupament a llarg termini d'aquesta classe d'actius", afirma Kelly China, analista de Julius Baer.

POSA FI A LA CORRECCIÓ

Tècnicament, les fortes alces registrades pel bitcoin confirmen el final de la correcció. "Sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims d'aquest any que va dibuixar als 31.200 dòlars", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Destaca Nuez que el comportament als 31.200 dòlars és molt important. "Si aconsegueix superar-los, és molt probable que es confirmi un canvi de tendència que podria acabar catapultant la cotització fins al nivell dels 40.000 dòlars".

Per sota, el suport que no perdrem de vista és als 24.745 dòlars, mínims dibuixats a la setmana passada. "No apreciarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.

Últimas noticias