El bitcoin resisteix: millora la resta de criptos i observa la inflació i la Fed

Els banquers de la Reserva Federal han canviat substancialment el to

Per

Bolsamania | 10 oct, 2023

Caigudes de diferent magnitud al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix amb moderació a les últimes 24 hores, però les últimes pujades el situen al voltant dels 27.700 dòlars. En canvi, l'ethereum (ETH) ha perdut al voltant d'un 2% a l'última jornada i en aquests moments intenta recuperar els 1.600 dòlars.

La criptomoneda reina continua erigint-se com la líder del mercat en un moment turbulent després de l'esclat de la guerra entre Israel i Palestina. Les caigudes que s'han vist a la renda variable han empès els inversors cap a alguns valors refugi, sent-ne el bitcoin un dels més beneficiats després d'aquests moviments i reforçant la seva condició de reserva de valor.

D'altra banda, la relaxació de les rendibilitats dels bons també ha donat suport al BTC. Amb els mercats de bons nord-americans tancats aquest dilluns pel festiu del Columbus Day, s'ha hagut d'esperar fins avui per veure com els rendiments s'han moderat clarament respecte a les pujades de divendres (quan es va publicar un sorprenentment alt informe d'ocupació), baixant gràcies a comentaris de responsables de la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, el sentiment del mercat sembla haver canviat dràsticament després dels darrers comentaris dels membres del banc central nord-americà. Per exemple, Philip Jefferson, vicepresident de l'organisme, va deixar caure que el banc hauria de ser cautelós a l'hora de tornar a apujar els tipus d'interès. Cal assenyalar que, segons dades de l'eina FedWatch de CME, el consens continua atorgant moltes més opcions a dues pauses pel que queda de l'any abans que una pujada.

"Aquest canvi de to podria significar que, en lloc d'una altra pujada de tipus entre ara i cap d'any, el banc central dels Estats Units podria haver acabat amb les pujades de taxes", escriu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari de mercats. Serà clau per saber el proper moviment de la Fed la lectura d'inflació dels Estats Units del setembre que es coneixerà aquest dijous. El consens espera una caiguda de la taxa general fins al 3,6% des del 3,7% anterior, mentre apunta a una moderació de la taxa subjacent fins al 4,1% des del 4,3% d'agost.

Aquests i altres factors, com el 'halving' programat per al mes d'abril que ve, han ajudat a continuar reforçant la posició del bitcoin, el domini del qual ha augmentat de nou al voltant d'un 0,5% durant les últimes sessions. La taxa de domini del BTC és una mètrica que mesura la relació entre la capitalització del mercat de bitcoin i la capitalització total del mercat d'actius digitals.

La criptomoneda reina ostenta en aquests moments una quota de mercat per sobre del 51% enfront del 38% amb què va començar aquest any. Això evidencia la fortalesa del BTC davant la resta d'altcoins, el rendiment de les quals ha empal·lidit en comparació amb el de la criptomoneda més gran del món durant les últimes setmanes. Per exemple, des del començament d'any, la pujada de l'ETH (32%) és menys de la meitat que la que acumula el BTC (66%).

"De fet, l'ether ha tingut un rendiment molt inferior al del mercat en general des de La Fusió ('The Merge'), i tant el preu d'ETH/BTC com la relació de volum han tendit a la baixa durant el darrer any. El baix rendiment de l'ETH es deu probablement a l'impacte continu del mercat baixista, que històricament ha vist els operadors bolcar-se cap al BTC”, expliquen des de Kaiko. Cal assenyalar que nombrosos analistes han canviat les seves previsions després dels últims esdeveniments i recomanen invertir en el BTC abans que en l'ETH.

A la resta del mercat, caigudes destacades de més del 2% en ripple (XRP) i solana (SOL) i de més del 4% en toncoin (TON). Cardano (ADA) i dogecoin (DOGE) cedeixen a prop d'un 2%.

Últimas noticias